Domácí pes se nad malým Bambim slitoval a vytáhl ho z vody. Následujícího dne došlo k nečekanému setkání....

Zázračný čin šestiletého Goldendoodla, přezdívaného Harley, se stal známým před několika týdny, když jeho majitel Ralph Dorn zveřejnil fotografie a videa na Facebooku. Všechno začalo tím, že pes zmizel a Ralph a jeho žena Pat se ho vydali hledat. Harley byl nalezen v jezeře nedaleko domu. Plaval ve vodě a v zubech držel nějaké zvíře. A zanedlouho vytáhl statečný pes na břeh malého jelena.

foto: google

"Jelen, který se nějakým zázrakem ocitl uprostřed jezera, byl vyčerpaný a začal se potápět. Měl štěstí, že ho Harvey slyšel a přispěchal mu na pomoc."

Podle Ralpha se jeho pes od jelena neodtrhl ani na minutu. Staral se o něj a pečlivě sledoval jeho stav. Zanedlouho bylo malé v teple a na nohou. Pak v křoví uslyšela lesní zvěř hluk a srnče se vydalo za svou matkou.

Zdroj: facebook.com

Setkání s lesním obyvatelem však nebylo poslední. Druhý den ráno byl Harvey náhle neklidný. Běhal od okna k oknu a žádal, aby mohl jít ven. Ralph otevřel dveře a jeho pes se vrhl na samý konec pozemku, kde na něj mezi stromy čekal stejný jelen, kterého zachránil předešlého dne. Ralph a jeho žena Pat se stali svědky vzácné podívané. Harvey a malý Bambi se dotkli nosy, zavrtěli ocasy a chvíli stáli, jako by spolu mluvili beze slov. Pak se jelen vrátil ke své matce a pes šel domů.

foto: google

foto: google

Ralph a Pat byli ohromeni tím, co viděli. Před jejich očima vyšlo lesní zvíře, aby lidem poděkovalo za záchranu. To je neuvěřitelné!

Harveyho čin je však nepřekvapil. Jejich mazlíček prošel speciálním výcvikem a již několik let pracuje jako terapeutický pes v pečovatelských domech a dětských zařízeních. Soucit má v krvi, takže malý Bambi má velké štěstí, že to byl právě Harvey, kdo byl ten den vedle něj.