Peabody se narodil velmi malý. Klisna se nejprve snažila hříbě nakrmit, ale to nedosáhlo na matčino vemeno a ta se o něj nakonec přestala starat. Ve věku jednoho a půl měsíce je Peabody velký jako malý pes a váží asi 8 kilogramů. Dítě se narodilo s vadami zraku a sluchu, mělo slabé nohy a deformovaná kopyta. Po vyšetření veterinářem se majitel rozhodl očividně nemocné zvíře uspat.

foto: lemurov.net

Obyvatelka kalifornského San Diega se dozvěděla o malém hříběti. Zachránila dítě a odvezla ho k sobě domů, přičemž cestovala přes půl země v dodávce. Faith Smithová má malou farmu a několik koní.

Hříbě žije v domě své zachránkyně, spí a hraje si s jejími psy. Zpočátku byl ke všem plachý, ale už si zvykl na svého majitele i ostatní obyvatele farmy. Podle ženy je kůň v domě nesmysl, ale v případě Peabodyho znamená nechat ho na ulici odsouzení k jisté smrti.

foto: lemurov.net

Navzdory obavám veterináře hříbě postupně sílí a začíná lépe vidět a slyšet.

Zdroj: youtube.com

Malý má zřetelně srovnané čelisti a dokonce už chodí jistěji. Paní Smithová doufá, že její nový mazlíček ve vývoji dožene své vrstevníky, ale pokud ne, v jejím domově a srdci pro něj vždy bude místo.

Hlavní foto: lemurov.net