Něco takového se stane!

Naši kočku, které je nyní šest let, jsme si vzali z ulice. Tehdy to byl plachý kocourek, který se bál každého člověka, který kolem něj prošel. Ale bylo mi ho líto, blížila se zima, už byly první mrazy a já jsem toho kocoura vzala do teplého, útulného domova.

První dva dny se choval jako slušné kotě a bál se všeho kolem sebe. Pak si ale zvykl a stal se z něj aktivní hravý kocourek, který si chtěl v noci jen hrát, běhat a skákat. Nechápal, že lidé vstávají do práce brzy ráno. Ale když jsme ráno vstali, stočil se do klubíčka na židli a klidně spal.

foto: storyfox.ru

Uplynulo šest let a naše kočka se stala vážnější a zodpovědnější. Navíc se chodil sám procházet na ulici přesně ve stejnou dobu a přesně na dvacet minut, zřejmě mu tato doba stačila. Po procházce se dobře najedl a hodinu spal. Pak mi věnoval pozornost. A tak dále každý den. Měl jsem dojem, že žije podle určitého rozvrhu, který si sám vytvořil.

Jednoho dne se však v našem životě všechno změnilo. A tyto změny do našeho domova přinesla právě kočka. Po další procházce se vrátil domů ne sám, ale s koťátkem, které mu bylo velmi podobné. Dokonce jsem si myslel, že je to jeho syn, což bylo nepravděpodobné.

Samozřejmě jsme respektovali jeho přání a mladíka opustili. Kočka se o něj starala, hřála ho, olizovala, sledovala každý jeho krok a hrála si s ním. Naučil ho jíst z misky a chodit na záchůdek. Matka a už, ale on je táta. Kočku jsme pojmenovali Syn. Náš kocour k sobě nikoho nepustil, ale to bylo, když bylo kotě malé. A když Syn dospěl, už se sám rozhodoval, co může a co ne. Ale na staršího kocoura nezapomněl, respektoval ho a poslouchal. Nyní u nás žijí dvě kočky, které jsou téměř dvojčata.

foto: storyfox.ru

Tak nějak jsem si myslel, že když se kocourovi líbí být otcem, začne nosit koťata. Budeme muset otevřít kočičí školku, protože kočka je v domě nejdůležitější a on rozhoduje, kolik koček tam bude žít.

Je naše kočka jedinečná?

Hlavní foto: storyfox.ru