Louisa v sobě toto tajemství skrývala dlouhých 15 let. Přišel však čas, aby se svému muži přiznala ke svému činu, a to v něčem krásném, ale přesto nečestném.

Žena se v posledním trimestru těhotenství ocitla na jednotce intenzivní péče, což nebyla jednoduchá situace. Na oddělení strávila téměř měsíc.

Teď se chichotá: byla to její poslední dovolená, kdy se o ni všichni starali jako o královnu, krmili ji výborným jídlem a nechali ji spát, kolik chtěla.

Na oddělení ležela Lucyna s Aňou - velmi milou a úžasnou dívkou, které bylo teprve 21 let. Anna měla peníze, i když nebyla bohatá.

Tato milovaná dcera svých rodičů nečekaně otěhotněla. Její přítel stále váhal - neřekl ano ani ne. Nežádal Annu o ruku, ani nepotřeboval dítě. Přítel však na potratu také netrval - pochopil, že nemá právo něco takového požadovat.

Anna z toho vůbec nechtěla dělat tragédii - čekala dítě a spoléhala na štěstí.

Louisa s Annou o svých plánech nemluvila - v porodnicích není vhodné otevírat těžká a srdcervoucí témata, tady je třeba zachovat klid. Ženy se snažily mluvit o příjemných věcech.

Louisa věděla: rodiče Anny sní o vnoučatech a vůbec nedělají své dceři výčitky. Táta už připravil kolo.

Po měsíci stráveném na sousedních postelích se mladé ženy cítily jako kamarádky.

Ukázalo se však, že Anna nesdělila všechno.

Při další návštěvě se lékař zeptal, zda si to Ania nerozmyslela. Ania odpověděla, že ne. Louisa pozorně naslouchala.

Doktorka mi vysvětlila, že sestra přinese speciální formulář a Anne bude muset vyplnit papíry, načež bude mít Anne dalších šest měsíců na rozmyšlenou - legislativa je poměrně loajální.

Louisa byla ohromená: "mluví o opuštění dítěte"? A když už Ania seděla nad papíry, požádala ji Louisa, aby jí vysvětlila, o co jde a co tam píše?

Ania nic neskrývala. Nebyla v rozpacích, nerozplakala se. Právě potvrdila, že se chystá nechat dítě v nemocnici.

Louisa byla prostě v šoku. Jak je to možné?

Zdravá, silná dívka, vzdělaná a zaměstnaná.

foto: optim1stka

Rodiče se nemohou dočkat vnoučete, jsou připraveni se o něj postarat. Proč chce Anna opustit své dítě?

Je snadné přestat, ale kde ji později získat?

Anna však zůstala stejně milá a veselá a vysvětlila Luise, že dítě se jí teď nehodí, že neví, co s ním bude dělat. Osobně teď batole nepotřebuje a její rodiče si zaslouží odpočinek, ne trápení s malým dítětem. Přijde čas, kdy bude mít ještě dítě, už bude vdaná, jak to má být.

Anne ničeho nelitovala, v jejím hlase nebyly slzy.

Dokonce i plány na kočku vyvolávají v lidech více emocí. Anna neodvrátila pohled, neplakala. Jedním slovem, byla klidná, přesvědčená o správnosti svého rozhodnutí. Bylo by nemožné ji přesvědčit, aby změnila názor.

Louisa už s Annou nemohla mluvit.

Prostě se nemohla dívat na tuhle pěstěnou, zdravou dívku se spícím svědomím. Anna byla klidná a přesvědčená, že dělá správnou věc - nezabíjela, rodila. Děti si rychle najdou nové rodiny.

A musí se postarat o svůj život.

Louisa šla k lékaři. Po rozhovoru s ním šla za ředitelem oddělení.

Louisa si chtěla dítě vzít, ale ne formou adopce - žena prostě neměla sílu přesvědčit své příbuzné, aby sepsali všechny papíry, a sama musela ležet v posteli.

Louisa chtěla, aby se z dětí v dokumentech stala dvojčata. Žena měla velké břicho, polycystický porod - o tom by jistě nikdo nepochyboval.

Lékaři byli ohromeni - žena po nich chtěla, aby spáchali zločin. Louisa však trvala na svém. Chtěla, aby lékaři upravili i její datum narození, slíbila, že se to nikdo nedozví.

Nakonec se rozhádala a tvrdila, že jí dítě nechtějí dát, protože si našli kupce! V tu chvíli už toho měli lékaři dost a poslali šílenou ženu na oddělení.

Tam Louisa našla Annu, jak sténá - porod začal. Dítě bylo na světě a Louisa mohla jen doufat, že skončí v dobrých rukou.

Ve stejný den se Louisě narodila dlouho očekávaná dcera.

Právě ji nakrmila, když na prázdné oddělení vstoupil primář a zeptal se: "Louisa si to rozmyslela?

Louisa byla propuštěna se svými dvojčaty, dcerou a synem.

Děti byly velmi rozdílné: aktivní silný Dariusz jako by si kompenzoval matčinu lásku, vyžadoval neustálou komunikaci. Agnes byla klidná.

Louisa dlouho děkovala lékařům.

Měla v plánu říct manželovi všechno najednou, ale on byl do malého Dariusze tak zamilovaný a vůbec nadšený, že má syna! Louisa nechala vše při starém. Papíry byly perfektní, nebylo možné nic tušit.

Teprve když děti dosáhly patnácti let, rozhodla se, že by měly znát pravdu.

Bála se manželovy reakce, ale ještě víc se bála, že pravda náhle vyjde najevo špatným způsobem. Lepší bude, když se to všichni dozvědí od ní.

Proto v den narozenin dvojčat, když se uklidnila a usnula, požádala Louisa Andreje, aby ji vyslechl.

Žena uvedla všechna fakta, ale její manžel tomu nevěřil: myslel si, že jeho žena příliš pila.

Ráno se jí na to znovu zeptal a Luiza už v přítomnosti dětí vše potvrdila.

Manžel se podíval na svého syna, který mu byl velmi podobný, a mlčel.

A pak řekl, že Louisa je k nezaplacení. Měla mu o tom říct hned, určitě by to pochopil.

Hlavní foto: optim1stka