Zvířata jsou velmi podobná lidem. Mají také pocity, emoce a necítí jen hlad nebo touhu spát. Ne, tak to není. Naši menší bratři potřebují naši ochranu, podporu, pomoc a péči. Stejně jako všichni ostatní na tomto světě potřebují přátele, rodinu a lásku.

Odloučení nebo delší odloučení od člověka může být pro zvířata velmi bolestivé, mohou dokonce propadnout depresi. Pokud necháte svého mazlíčka na ulici, může dokonce zemřít na melancholii, protože prostě odmítá jíst a pít - takové případy jsou známy. A dobré je, že kromě přátelství s člověkem, který je může zradit, se psi mohou přátelit i s jinými zvířaty. Každý ví, že pes je nejlepší přítel a nikdy nezradí.

foto: binokl.cc

Náš dnešní příběh je věnován příkladu právě takového přátelství. Při pohledu na tyto dva psy - CC a Chewbaccu - se srdce mimovolně naplní vřelostí a něhou. Obě tyto rozkošné fenky se dostaly do útulku poté, co jejich majitelé měli děti alergické na psy.

CC se nechtěla rozloučit s Chewbaccou. Společně snášeli všechny problémy spojené se ztrátou domova a zradou bývalých majitelů. Často leželi vedle sebe, objímali se a vzájemně se tak podporovali. Byl to úžasný příklad zvířecího přátelství.

foto: binokl.cc

Taková vzájemná pomoc samozřejmě nemohla nepotěšit pracovníky útulku. Rozhodli se zachovat přátelství těchto dvou přátel za každou cenu. Bylo možné je rozdat pouze "v sadě". Za tímto účelem dobrovolníci vyfotografovali CC a Chewbaccu a zveřejnili jejich životní příběh na sociálních sítích. Na výzvu k pomoci těmto dvěma zvířatům reagovaly tisíce lidí.

Nakonec se našla rodina, která souhlasila s přijetím obou fen! Nyní spokojeně žijí v novém domově a stále jsou blízkými přáteli. Není to úžasné?

foto: binokl.cc

Máme z těchto dvou přátel velkou radost a doufáme, že vše dobře dopadne!

Hlavní foto: binokl.cc