Odloučení od majitele je pro psa tragédií, zejména proto, že psi nevědí, kdy se majitel vrátí a zda vůbec přijde. Mohou jen čekat.

Dokonce i pes, který čeká na schodech v obchodě s potravinami, má potíže s čekáním. Co si budeme povídat o štěňatech, která vůbec nechápou pojem času. Neví, jak dlouho bude majitel pryč a kdy se vrátí.

Tento pes byl opuštěn po dlouhé 3 měsíce. A to dobrovolně, na žádost majitele psa.

Faktem je, že se situace v životě majitelky psa Mii změnila - vyhodili ji z bytu, přišla o práci. Neměla dost peněz ani na jídlo pro sebe, přesto zpočátku krmila svého psa. Hledala si práci, ale nebylo u koho čtyřnohého psa nechat. Někdy pomohli přátelé, ale to nemohlo trvat dlouho. Přítel dívce poradil, aby psa na nějakou dobu dala do útulku, než si najde práci a byt. V útulku by byl pes hlídán a krmen.

Najít byt se psem je nakonec téměř nemožné. Nikdo nechce, aby pes v pronajatém bytě žvýkal tapety. Lidé bohužel často nechápou, že psům, stejně jako dětem, záleží na blízké osobě - paní domácí nebo matce - a ne na podmínkách bydlení. Samozřejmě, že jsou důležité - životní podmínky, ale priorita je přece jen jiná - v blízkosti je drahá osoba.

Odloučení od Mii bylo pro dívku velmi těžké, ale věděla, že se pro ni vrátí, až si najde práci. Bohužel se hledání práce a bytu protáhlo na tři měsíce. Nyní má však dívka práci, prostorný byt a vrátila se do útulku pro svého psa.

foto: google

Fena už z dálky poznala svého majitele a začala výt a kňučet (plakat). Dívka se také rozplakala a padla před klecí na kolena. Když se otevřela Miina klec, pes se vrhl, aby dívku objal. A dlouho se od sebe nemohli odtrhnout. Tento dojemný okamžik byl zachycen. Dívka řekla Mie:

Teď vás mohu vzít do svého nového domova, teď mám práci!

foto: google

A Mia jen vrtěla ocasem a sténala radostí ze setkání se svou paničkou. Všichni v útulku je rádi viděli.

Hlavní foto: google.com