1. listopadu 1997 vstoupil do kin jeden z nejoblíbenějších filmů - "Titanic". Dnes je také považován za jeden z nejlepších katastrofických filmů v dějinách kinematografie.

foto: kakao.im

foto: kakao.im

Diváci si možná vzpomenou, že milostný příběh na "nepotopitelné" lodi vyprávěla Rose ve stáří v podání úžasné herečky Glorie Stewartové.

foto: kakao.im

Herecká kariéra Glorie Stewartové byla budována nejen ve filmu, ale také v divadle. Během 70 let své herecké kariéry hrála ve více než 100 filmech a pořadech. Nejslavnější role v kariéře americké herečky byly ty ve filmech Neviditelný muž (1933) a Titanic. V posledním z nich si zahrála ve svých 87 letech.

foto: kakao.im

Za roli Rosy Dewitt Bukaterové byla Gloria Stewartová nominována na Zlatý glóbus a Oscara a stala se tak nejstarší herečkou nominovanou na tuto cenu. Obdržela také zvláštní ocenění od Screen Actors Guild za "Neomezenou oddanost kinematografii".

foto: kakao.im

foto: kakao.im

V roce 2005 byla herečce diagnostikována rakovina plic. Gloria se snažila své nemoci nevěnovat příliš pozornosti a pokračovala v práci na filmech. V červnu 2010 oslavila sté narozeniny. Po třech měsících herečka doma zemřela na selhání dýchacích cest.

foto: kakao.im

foto: kakao.im

foto: kakao.im

Hlavní foto: kakao.im