Kočka Lucy byla matce odebrána jako kotě. Spolu se svými sourozenci skončila v útulku, kde ji našla její budoucí "máma" a "táta". Sedm měsíců žila v teple, jedla výborné jídlo a vždy se snažila svým majitelům poděkovat "písničkami".

Jednoho dne se však její majitelé rozhodli pořídit si do svého domova někoho okouzlujícího. Nově příchozí kotě bylo mainské mývalí. Lucy na nového nájemníka reagovala poměrně přátelsky, ale z nějakého důvodu se majitelé rozhodli, že Lucy odvezou k babičce do vesnice, kde žila.

Po příchodu k novému majiteli kočka zjistila, že byla opuštěná, že je nekastrovaná. Babička neměla Lucy ráda a zpočátku byla proti jejímu příjezdu. Neustále vyháněla kočku z domu, že má jít chytat myši a že je lepší, když tam zůstane.

Lucy by se raději procházela déle, aby svého nového majitele nenaštvala, ale venku už byla zima. Dala by přednost hotovému jídlu a vyhřívanému sporáku.

Až když se jednoho dne Lucy nevrátila domů, babička usoudila, že si kočka buď našla nový domov, nebo zmizela. Jen o pár dní později za ní přiběhl soused z druhého konce vesnice s překvapivou zprávou.

Ukázalo se, že její noví sousedé, kteří se přistěhovali v létě, mají úžasného domácího mazlíčka - kočku. Žije v jedné boudě se sousedovic psem. Jejich pes jménem Lobuz se kočky nečekaně ujal.

Situace všechny šokovala, když v boudě našli kočku, která vedle ní klidně ležela a hřála ji. Nikdo ji sem nepřivedl. Sama na psí boudu narazila úplnou náhodou, když běžela přes vesnici. Skvělý hlídací pes, který nesnáší jiné psy a cizí lidi, z nějakého záhadného důvodu kočce neublížil a dokonce ji zahřál.

Případ psa, který nechtěl pronásledovat cizí kočku, se vysvětluje tím, že je velmi dobře vychovaný a stvořený hlavně pro lov. Zároveň všemu dokonale rozumí a snáší i to, že musí jíst ze stejné misky se svým novým sousedem.

Postupně se tato zpráva rozšířila po celé vesnici a někteří lidé projevili přání vzít si slavnou kočku Lucy. Ale kočka už má připravený zateplený domeček vedle psího Lobuze a je docela dobře zařízený.

Shoda okolností, že kočka a pes jsou nejen přátelé, ale také vedle sebe spí a jedí spolu ze stejné misky, potvrzuje, že na světě existují mimořádně dobře vychovaní psi jako Lobuz.

Hlavní foto: google.com