Mnozí otcové by se od nich měli učit.

Jaké divy se v našem světě nedozvíte! Čtete různé příběhy a uvědomujete si, jak klamný může být vzhled. Náš dnešní příběh však nebude o člověku, ale o dvou obrovských, divokých psech, jejichž srdce roztálo díky malému bezbrannému stvoření.

Muž měl doma dva velké psy - stafordšírského teriéra a rotvajlera. Oba psi jsou navzdory své divoké povaze dobře vycvičení a chodí bez náhubku, i když se drží daleko od lidí.

Před několika měsíci šli psi jako obvykle na procházku a najednou našli v křoví kořist. Okamžitě se rozrušili a začali spěchat domů. Majitel si všiml, že rotvajlerovi něco trčí z tlamy, zatímco pes svůj nález zjevně skrýval. Muž přinutil psa, aby ukázal svou kořist, a když ji uviděl, byl ohromen. V zubech obrovského psa bylo malé kotě, ještě úplně slepé a velmi vyhublé. Mladík vzal malé do náruče a odnesl ho domů. Psi proběhli kolem a stále se na kotě dívali, jako by se o něj báli.

Když muž přinesl dítě domů, jeho žena byla takovým překvapením zaskočena. Koťátko bylo nakrmeno injekční stříkačkou a odvezeno ke koupání. Dva psi doslova vyrazili dveře a sledovali celý proces.

foto: storyfox

Kočka je nakrmená a po chvíli očividně vyrostla a ze psů se stali dva starostliví, blázniví tatínkové. Střídají se ve spaní s koťátkem a nechávají ho, aby se po nich válelo. Když kotě někam jde, psi ho následují a nikdy ho nenechají samotné. Psi jdou na procházku jen z nutnosti a hned spěchají domů.

Jednou k nim přišel soused, a tak hroziví tatínkové okamžitě schovali svou "dceru" a začali na návštěvu vrčet. Když kočka začne mňoukat, psi se k ní okamžitě vrhnou.

foto: storyfox

Ano, psi mohou být starostliví. Stojí za to se od nich učit pro mnohé otce, kteří své děti vydávají na pospas osudu, nemluvě o výchově cizích dětí v lásce.

Hlavní foto: storyfox