Pes přišel sám na štěkající zvuk z útulku a nebylo jasné, jak mohl být takový rasantní krasavec ponechán sám.

Byl to obyčejný den plný starostí v útulku Ostrov naděje, ale najednou zaměstnanci uslyšeli hlasitý štěkot. K bráně se přiblížil velký pes a snažil se dostat k lidem.

Když se dobrovolníci šli podívat, kdo je nezvaný host, byli překvapeni. Na prahu stál krásný pes, krásný a velký.

foto: storyfox

Ukázalo se, že pes je napůl husky plemeno - jmenoval se Tarhun. Přišel sám za štěkání psů z útulku a dobrovolníci nechápali, jak může takový rasantní krasavec zůstat sám. Začali hledat majitele v domnění, že pes prostě utekl a ztratil se.

foto: storyfox

Nikdo však nehledal jejich zkázu: dny plynuly a Tarhun seděl v přístřešku a zcela klidně sledoval, co se kolem něj děje. Ukázalo se, že je to dobře vychovaný a vyrovnaný pes, velmi aktivní, jako všichni psi jeho plemene.

foto: storyfox

Bylo vidět, že Tarhun byl zvyklý na život na ulici, kde měl hodně prostoru a volnosti, ale postupem času se začal chovat dobře i uvnitř.

foto: storyfox

Bylo rozhodnuto hledat pro Tarhun nové majitele. Mnozí samozřejmě snili o tom, že si pořídí tak krásného psa, ale plemeno husky má mnoho zvláštností, které ne každý zvládne. Zaměstnanci útulku se velmi snažili najít rodinu pro tohoto silného, nezávislého krasavce.

foto: storyfox

Brzy se takoví lidé našli: Tarhun odešel bydlet do domu s početnou a přátelskou rodinou. Tam má své vlastní velké území, ne stísněný byt ve městě!

foto: storyfox

Jen se podívejte, jak je tento pes krásný a veselý!

foto: storyfox

foto: storyfox

Hlavní foto: storyfox