Byla zapsána do Guinnessovy knihy rekordů jako šlechtična s největším počtem titulů na světě. Dokonce i britská královna se jí při setkání musela poklonit.

foto: kakao.im

Mluvíme o Cayetan Albě, která byla vždy velmi okouzlující a uměla na sebe upozornit. Mezi ostatními zástupci šlechty vévodkyně vynikala svými neobvyklými činy a svobodným životem. Neexistovala pro ni žádná pravidla.

Alba byla třikrát vdaná. Nejprve se provdala za vévodu a stala se matkou šesti dětí.

foto: kakao.im

Její manžel zemřel, když jí bylo 46 let.

foto: kakao.im

Poté se Cayetana s velkým skandálem vdala, protože bývalý duchovní se stal jejím novým vyvoleným. Manželé spolu kupodivu žili 23 let a žili v dokonalé harmonii.

V roce 2011 se vévodkyně dožila 85 let. Aristokratická elita Evropy byla zprávou o jejím dalším sňatku nešťastná. Ženich byl navíc obyčejný úředník ve věku 60 let.

foto: kakao.im

Její příbuzní se jí snažili toto rozhodnutí rozmluvit, ale ona všechny rady ignorovala. Aby se zbavila vetřelců, darovala svým příbuzným několik drahých obrazů a paláce a sídla. Ženich naopak písemně odmítl přijmout majetek nevěsty. To potvrzovalo, že miluje ji, nikoli její neskutečné bohatství a titul.

foto: kakao.im

V mládí Cayetana nevypadala nijak okouzlujícím způsobem, ale rysy její tváře byly jemné. Vévodkyně se zřejmě chtěla vyrovnat svému druhému manželovi a obávala se stáří, a proto se rozhodla pro několik plastických operací. Bohužel jí to nebylo nic platné.

foto: kakao.im

Poprvé si Alba nechala upravit nos. Chirurgové udělali něco pro ni nepochopitelného. Špička nosu se jí vznesla nahoru a opticky rozšířila nosní dírky. Od té chvíle začala vévodkyně vypadat hůř.

Někteří odborníci se domnívají, že si nechala také zvětšit rty. Podivný tvar však není výsledkem práce lékařů. Cayetana totiž trpěla vzácným onemocněním, které způsobovalo otok určité části obličeje.

foto: kakao.im

Po dobu 55 let až do konce svého života vévodkyně neustále navštěvovala odborníky, aby podstoupila facelift. V důsledku toho vypadala její kůže tak napjatá, že měl člověk dojem, že by mohla prasknout. Pohled na něj nepatřil k nejpříjemnějším.

Z nějakého důvodu si Alba také zkrátila bradu. V kombinaci s rty vypadá přímo děsivě. Vzhled starší vévodkyně byl předmětem mnoha diskusí. Někdo si myslel, že by se mohla chovat skromněji, jiní si naopak mysleli, že by mohla jít příkladem.

foto: kakao.im

Nutno podotknout, že šatník ctihodné dámy byl plný kontroverzního oblečení: pestrobarevných šatů a věcí s velkým výstřihem, a dokonce i podivných doplňků, jako jsou směšné květiny. Zároveň však byla Cayetana neuvěřitelně charismatická a neobvyklá. Dalo by se říct, že byla španělskou princeznou Dianou.

foto: kakao.im

foto: kakao.im

Hlavní foto: kakao.im