Kolik různého odpadu se hromadí na půdách a ve sklepích bytových domů. A majitelé nemají vždy čas vše vyřešit. Majitelé starého domu v Anglii se krátce po jeho koupi nepustili do třídění a vyhazování nepotřebných věcí, mezi nimiž bylo i několik železných beden. Někdy, když šli majitelé nahoru, používali největší krabici jako stůl.

foto: lemurov.net

Po třiceti letech se však rozhodli, že si dům zútulní, a pozvali si přítele, aby jim pomohl odstranit z půdy nepotřebné harampádí. Muž se pustil do práce, a když se dostal k železným bednám, pečlivě si je prohlédl a s přesvědčením zjistil, že jde o staré trezory.

Se svolením majitelů otevřel všechny malé krabice, ale byly prázdné. Musel si však pohrát s velkým trezorem, který více než třicet let nahrazoval stůl v podkroví. Byla použita bruska a další nástroje. Když se trezor vzdal, všichni přítomní ztuhli úžasem: byl až po okraj naplněn britskými librami.

foto: lemurov.net

Po jejich přepočítání se ukázalo, že se v trezoru nahromadilo více než dvacet tisíc liber. Majitelé nalezeného majetku udělali správnou věc: rozdělili si ho rovným dílem. A přestože to v moderních penězích moc nevycházelo, všichni byli spokojení.

foto: lemurov.net

Je třeba říci, že pokusy současných majitelů vzpomenout si, komu dům patřil předtím, k ničemu nevedly. Uplynulo příliš mnoho času. Domnívají se však, že při koupi domu je třeba nejprve vyhodit všechny odpadky. Koneckonců, může tam být nejen spousta užitečných věcí, ale také skutečné bohatství, které by samozřejmě nemělo čekat 30 let, než bude nalezeno.

Hlavní foto: lemurov.net