Liška jménem Vixie se stejně jako tisíce jejích bratrů a sester narodila na kožešinové farmě. Od chvíle, kdy se narodil, byl jeho osud předurčen: sedm měsíců bude žít v malé kleci a pak se z něj stane cizí kožešina. Tento muž mu však dal životní šanci.

Vixie žila za drátěným pletivem, a protože se téměř nehýbala, měla zdeformované nohy. Ach, teď je těžké si představit, jak by mohla být na krku nebo na botách nějaké ženy.

foto: laykni.com

K velkému štěstí lišky se tak ale nestalo, dostala životní příležitost. A nyní je Vixie už krásná liška s domovem a milujícím páníčkem.

foto: laykni.com

"Mým cílem a velkým snem bylo zachránit alespoň jednu bezbrannou lišku z této hrozné farmy a zachránit tak život plný utrpení, který by skončil krutou smrtí.

foto: laykni.com

Když jsem viděla fotografie a videa z nesnesitelných podmínek, v nichž byla tato zvířata držena, vždy mě bolelo srdce. A i když jsem nemohl pomoci všem, cítil jsem, že je mou povinností pokusit se změnit život k lepšímu alespoň pro jednoho z nich." - říká muž, s nímž Vixie žije.

foto: laykni.com

"Nikdy by mě nenapadlo, jak těžké bude koupit lišku. Nejtěžší bylo najít chovatele, který by souhlasil s prodejem takového zvířete. Vzpomínám si, že jsem tehdy obvolal všechny liščí farmy, ale všude mě odmítli. Ale po mnoha pokusech a telefonátech o koupi divokého zvířete mi jedna farma souhlasila, že mi ho prodá."

foto: laykni.com

Nyní toto milé, hravé a veselé zvíře dělá svému majiteli radost každý den.

Hlavní foto: laykni.com