Naši milovaní domácí mazlíčci nás mohou vždy překvapit. Russell Jones z Londýna to nedávno zažil na vlastní kůži, když šel se svým psem Billym k veterináři. Chudák začal z neznámého důvodu kulhat na přední tlapku, ale zkušený odborník rychle přišel na to, co se děje. Odpověď je úžasná.

Tohle je pes Billy a daří se mu dobře.

foto: lemurov.net

Na této fotografii je to však úplně jinak - pes zřetelně kulhá.

foto: lemurov.net

Jak Russell řekl, když Billy po několika dnech nepřestal kulhat, začal být znepokojen a šel k veterináři. Majitel s jistotou věděl, že k žádným incidentům nedošlo, pes si neměl kde ublížit. O to víc mě děsí, že je to něco uvnitř, něco neznámého a nebezpečného! Za rentgen a další vyšetření zaplatil 400 dolarů, ale odpověď lékaře ho ohromila - pes je naprosto zdravý! Kulhá, protože chce. Přesněji řečeno, pes kulhá, protože tímto způsobem napodobuje svého majitele!

Ukáže se, že s Billym je všechno v pořádku, ale on vidí, že s jeho pánem ne, a tak se s ním snaží být solidární! Takové chování není u zvířat neobvyklé. Zvířata často předstírají, že jsou nemocná, aby získala nějaké privilegium, ale v tomto případě to pes udělal čistě ze soucitu a touhy soucítit se svým majitelem.

Hlavní foto: lemurov.net