Chlapec měl na záchranu zvířete jen několik vteřin!

Někdo vyhodil živou kočku z okna dodávky jedoucí přes most, ale teenager se neminul a okamžitě se vrhl zvíře zachránit. Teenager a jeho matka jeli v tu dobu v autě a viděli to - jejich šok a překvapení neznaly mezí.

Ve své výpovědi vysvětlili, že z bočního okénka dodávky, která jela kolem nich, vylétlo malé kotě - žena se zmohla jen na údiv a sám teenager, který se jmenuje Gavin, se nezmohl na slovo a okamžitě se dal do akce.

Záchrana opuštěné kočky nebyla snadná - nacházela se na rušné dálnici a mnoho aut jelo vysokou rychlostí. A kočka sama byla v obrovské nevýhodě - prakticky spadla z mostu a vší silou se držela nadjezdu. Mladík si uvědomil, že na záchranu kočky má málo času.

Jak Gavin poznamenal v rozhovoru - kočka byla právě vyhozena z okna dodávky, která jela po dálnici vedle nás, a já myslel jen na to, jak se k ní rychle dostat a zachránit ji. Jen jsem vystoupil z auta, zvedl ruku a ukázal na kočku - řidiči vše pochopili a zastavili. Když jsem se ke kočce přiblížil, viděl jsem, že se sotva drží a její malé tělo už visí ve vzduchu.

foto: kakao.im

Zvířata cítí vztah ostatních k sobě navzájem - kočka se po záchraně od chlapce hned tak nevzdálí. Pokud jde o řidiče, který to spáchal, ten z místa činu jednoduše ujel, ale policie už začala po pachateli pátrat. Chlapec si přirozeně položí otázku - proč to stálo za to, než aby nechal kočku jít na pole, prostě ji nechal odejít.

foto: kakao.im

Matka s mladíkem vzali zachráněné zvíře k veterináři - lékaři kočku prohlédli a konstatovali, že je v pořádku a samotný let proběhl téměř bez následků. Jen si kočka lehce poškodila drápky, kterými se zoufale držela, a trochu si poranila záda, když odlétla z okna auta pádem na most. Když zaplatili za služby veterinářů, jeden z chlapcových přátel na Facebooku se nabídl, že je zaplatí sám, protože obdivoval jeho odvahu a rychlou reakci.

foto: kakao.im

Maminka teenagera, Erin Brownová, si všimla, že mezi zachráněným zvířetem a jejím synem je úzké pouto, a je velmi šťastná, že její syn má tak dobré srdce. Proto se rozhodli nechat kočku u ní a pojmenovali ji Lucky, což je jméno, které plně vystihuje podstatu celé situace.

Hlavní foto: kakao.im