Ve Velké Británii poblíž města Fleetwood byl objeven opuštěný dům z 19. století, jehož interiér zůstal z velké části nezměněn.

O nález se podělil výzkumný fotograf Dean Slader. Jeho koníčkem je cestovat po zemi, hledat opuštěné budovy, navštěvovat je a fotografovat. Největší dojem však na fotografa udělala tato venkovská usedlost.

foto: binokl.cc

Je s podivem, že se dům za 70 let nerozpadl, a dokonce zůstal ve velmi dobrém stavu. Zvenku budova vypadá, jako by v ní nyní mohl někdo bydlet. Ale nejúžasnější a zároveň nejzajímavější je to, co je uvnitř. Dům je plný věcí a předmětů, které se v něm nacházejí, jako by v něm ještě před nedávnem probíhal život v plném proudu. Tento dojem však narušuje množství prachu a hnijících tapet. Vypadá to, jako by byl dům okamžitě opuštěn a vše zůstalo na svém místě.

foto: binokl.cc

Mnohé skutečnosti naznačují, že nalezený dům pochází z 50. let 20. století. Svědčí o tom dobově typický interiér a noviny z roku 1950.

foto: binokl.cc

Kromě toho Dean zachytil celkové prostředí uvnitř. Na fotografiích jsou vidět dětské hračky, kočárek, nábytek - vše zůstalo nedotčené.

foto: binokl.cc

Sladera záhadný dům velmi zaujal a rozhodl se prozkoumat jeho historii. Po rozhovoru s místními obyvateli se fotograf dozvěděl, že dům dříve obývala rodina: jistá Mary Cowellová a její dva synové.

Předpokládá se, že bratři měli mezi sebou konflikt, který vedl k tomu, že se ani jeden z nich nerozhodl zdědit majetek po matčině smrti.

Hlavní foto: binokl.cc