Pro miliony lidí na celém světě zůstane Michael Jackson navždy idolem, živoucím příkladem obrovského uměleckého talentu. Od smrti legendárního "krále popu" uplynulo jedenáct let, ale jeho tvůrčí a osobní život je dodnes předmětem vášnivých diskusí. Michael Jackson zemřel v létě 2009. Jeho smrt byla pro jeho děti velkým šokem.

Děti slavného otce

Prince Jackson

foto: google

Prince Michael Joseph Jackson (narozen 1997) je dlouho očekávaný prvorozený syn krále popu. Chlapec nezpívá ani netančí, takže se nevydal ve stopách svého slavného otce, přestože hudba je důležitou součástí života hvězdného dědice. Mladý muž se stará spíše o režii a produkci. Ve svých 19 letech založil vlastní produkční společnost King's Son Productions.

foto: google

Prince v roce 2019 ukončí studium na Vysoké škole obchodního managementu. Na slavnostní předávání diplomů přišla početná rodina Jacksonových spolu s babičkou Katherine, která byla po Michaelově smrti opatrovnicí dětí.

Nejstarší syn se neustále angažuje v různých charitativních organizacích: pomáhá dětem, které zažily domácí násilí, a také bezdomovcům. Během pandemie v roce 2020 působil tento mladý muž jako organizátor, který dodával jídlo lékařům a chudým. To ukazuje, že Michael Jackson dokázal svým dětem vštípit lásku k lidem a pochopení pro potřebu vždy pomáhat zranitelným a chudým. Hudebník s sebou během svého života často bral svého syna. Společně navštěvovali nemocnice a dávali nemocným dětem nejen hračky a sladkosti, ale také semínko naděje na uzdravení.

foto: google

Navíc se Michaelův nejstarší syn vážně zajímá o motoristický sport. Na Instagramu Prince říká, že jízda na kole pomáhá zapomenout na všechny nepodstatné problémy a dává pocit vnitřní svobody.

Paris - dcera krále popu

foto: google

Stejně jako Prince i Paris (nar. 1998) doslova zbožňovala svého otce, po jehož smrti se několikrát pokusila o sebevraždu. Ohromená svým žalem nenáviděla celý svět, nenáviděla sama sebe a nedá se říct, jak by se její další život vyvíjel, kdyby dívku v patnácti letech opět nezachránili psychologové a neumístili ji do speciální školy a do pěstounské rodiny. Postupně se jí podařilo dostat se z deprese.

Když Michael zemřel, zůstala s chlapci v péči babičky, která se ze všech sil snažila dětem nahradit matku i otce. Paris však začala hledat svou matku už ve 13 letech, protože jen od otce věděla, jak se jmenuje. Dívčiny naděje se však zhroutily jako domeček z karet, když se dcera a matka setkaly. Paris a Debbie Rose se nemohly smířit - ukázalo se, že jsou velmi odlišné. Až po letech se Paris dozvěděla o matčině smrtelné nemoci a navázala s ní kontakt.

foto: google

V mládí snila o tom, že se stane herečkou. V roce 2011 podepsala smlouvu na účinkování ve filmu "Lundon's Bridge and the Three Keys". Nakonec se práce na filmu protáhly a premiéra se uskutečnila až o osm let později. V květnu 2012 byla Paris časopisem People vyhlášena nejkrásnější teenagerkou světa. V roce 2017 zahájila Paris kariéru modelky. Její fotografie se objevily na obálkách mnoha populárních časopisů. Dívka, která úspěšně odstartovala kariéru modelky, byla nominována na Teen Choice Awards. A byl to dobrý začátek její kariéry.

Kromě toho Paris debutovala v televizním seriálu "Star" a objevila se v několika hudebních videoklipech. V roce 2018 byl uveden film Gringo. A v červnu 2020 představila dcera významného otce svou debutovou píseň "Glorious".

Co se týče Parisina osobního života, v roce 2015 se provdala za fotbalistu Chestera Castella. Tento vztah ovšem netrval dlouho. O šest měsíců později se manželé rozvedli. Dědička krále popu už několik let chodí s rockovým hudebníkem Gabrielem Glennem, s nímž vytvořila několik populárních hudebních skladeb a předvedla svůj pěvecký talent. Podle zvěstí však v srpnu 2020. Paris a Glenn se rozešli.

foto: google

Dcera Michaela Jacksona je nyní opravdu krásná, je úspěšnou modelkou a herečkou. Dívka se často vídá se svými bratry a udržuje s nimi dobré vztahy. Paris vzpomíná na svůj bývalý šťastný život a sní o tom, že koupí a obnoví panství Neverland, kde byla kdysi se svými bratry s otcem opravdu šťastná.

Paris Jacksonová se také pravidelně účastní protestů proti politice současného amerického prezidenta Donalda Trumpa a stejně jako její starší bratr se podílí na charitativní činnosti.

Prince II (Blanket, Bigi) - mladší dědic popové hvězdy

foto: google

Hudebníkův nejmladší syn Prince II se narodil náhradní matce v roce 2002. Stále však není jasné, kdo byla tato žena. V dětství se Princi II. přezdívalo Blanket a není to tak dávno, co se nejmladší z Jacksonů rozhodl změnit jméno a nyní se mladík jmenuje Bigi Jackson. Víme, že navštěvuje veřejnou školu a že má velmi rád orientální bojová umění.

foto: google

Když Bigi dovršil 18 let, zcela se vzdal péče své babičky a rozhodl se žít na vlastní pěst. Jeho starší bratr a sestra mladšího bratra v jeho rozhodnutí podpořili. Nyní vede Bigi velmi uzavřený život a snaží se nekomunikovat s novináři, s výjimkou charitativních akcí, kterých se účastní s Paris a Princem.

Bigi věnuje studiu hodně času. Možná nebude trvat dlouho a nejmladší syn legendárního Michaela Jacksona dosáhne ještě větších úspěchů než jeho otec, ale už teď se pohybuje na poli vědy. Jak poznamenávají lidé z okolí rodiny i učitelé, nejmladší z Jacksonů má zcela jinou povahu než jeho starší bratr a sestra. Podle příbuzných je Princ II. "velmi milý a klidný mladý muž, vždy připravený pomoci".

foto: google

V květnu 2019 bratři Jacksonové spustili kanál na YouTube, kde chtěli recenzovat nové filmy. Z toho však nic nebylo. Díky recenzi jednoho filmu však fanoušci krále popu mohli poprvé slyšet hlas jeho nejmladšího dědice.

P.S.

Oba sourozenci jsou blízcí přátelé a od dětství se vzájemně podporují. A přestože tisk stále zpochybňuje jejich vztah k velkému hudebníkovi, všichni Jacksonovi dědicové ho považují za svého skutečného otce, jsou na něj hrdí a snaží se chránit jeho jméno před nepodloženými obviněními.

Na závěr je třeba poznamenat, že kdyby Michael Jackson žil, byl by na své syny a dceru jistě pyšný.

Hlavní foto: google.com