Fenka pitbulla byla nalezena na poli a bála se přiblížit k lidem. Jeden dobrosrdečný člověk se rozhodl vrátit zvířeti víru v lidskou laskavost.

V dubnu 2019 se na internetu poprvé objevila zpráva o feně pitbulla, která se potulovala po městě Dakor v americkém státě Kalifornie. Pes jménem Mama přes den sedával u silnice a čekal na jídlo, v noci spal pod solárními panely.

Zvíře vypadalo velmi slabě a vyhuble a na jeho těle byly patrné známky bití a domácího násilí. Máma k němu nikoho nepustila a okamžitě uteklo, když se k němu někdo pokusil přiblížit. Rok se toulala po polích. Když se o tomto smutném příběhu dozvěděl záchranář Dani Spenks, rozhodl se o psa postarat.

Každý den nechával Dani mamince jídlo na jednom místě a postupně se ke zvířeti přibližoval. Zanedlouho se pes sám rozběhl za Spenksem, ale ona mu stále nedovolila, aby se jí dotkl. Záchranáři později zjistili, že fena pitbulla byla opuštěna v lednu 2019, 8 kilometrů od svého původního bydliště. Zaměstnanci si všimli známek týrání majitele a nedávného porodu, ale neměli žádné informace o tom, komu pes patřil nebo kam se štěňata poděla. Štěňata byla pravděpodobně prodána a fena byla jednoduše vyhozena, když přestala krmit svá mláďata.

Teprve po roce a půl putování si Dani mohl vzít mámu k sobě domů. Čekala je náročná a zdlouhavá adaptace. Pes se stále velmi bojí lidí a nenavazuje kontakt, ale již začíná komunikovat s ostatními zvířaty a aktivně přibírá na váze. Spenks je nucen držet zvíře ve voliéře, aby mu zabránil v útěku.

Zdroj: youtube.com

Fena pitbulla není snadné komunikovat s lidmi, takže výcvik nepřichází v úvahu a při jakémkoli pokusu o dotek nebo náhlém pohybu utíká. Dani se nehodlá vzdát. Je připraven s maminkou dále pracovat, aby jí vrátil víru v dobrotu lidí, našel pro ni novou milující rodinu a učinil ji skutečně šťastnou.

Hlavní foto: lemurov.net