Myslím, že jsem zjistila, proč jsou kočky milovány více než psi: nerostou tolik jako psi, nemusíte se o ně starat. Ano, souhlasím s tím, že u koček existují nejrůznější kříženci, kteří nejsou horší než velcí psi, ale to jsou zvláštní případy, které jsou vzácné. U plemen čivava a špic se růst liší od německého ovčáka a malamuta - rozdíl je obrovský.

A nyní příběh

Rodina se dlouho nemohla rozhodnout, jakého psa chce. Chtěli si pořídit psa, ale přemýšleli o plemeni, protože někteří členové rodiny chtěli malého psa a někteří velkého. Rozhodli se pro velkého psa, kterým je německý ovčák. V porovnání s ostatními obry se jedná o středně velké plemeno.

foto: google

Jakmile padlo rozhodnutí, bylo štěně druhý den přivezeno domů. Na první pohled se zdá, že nejde o normálního psa, i když podle velikosti štěněte je to těžké poznat, takže se můžeme mýlit.

foto: google

Začal růst jako v ruské lidové pohádce - ne ve dnech, ale v hodinách. Jeho majitelé si byli dobře vědomi velikosti německých ovčáků a byli na to psychicky i finančně připraveni. Již od prvních měsíců svého života začalo štěně velmi překvapovat svým růstem.

foto: google

Občas se zdálo, že nepřestane růst a nakonec bude větší než dům, ve kterém žije. Ve skutečnosti vyrostl do takových rozměrů, že to bylo na německého ovčáka zvláštní. Jeho tlama už jen svým vzhledem odradí každého nezvaného hosta, pokud se mu nepodíváte do očí, protože ty zůstaly stejně nevinné jako před několika lety.

Hlavní foto: google.com