Dívka Jaroslava z města Samara se jmenuje Červená Karkulka. Proč? Spřátelila se s vlkem.

Rádi bychom vám vyprávěli jeden neobvyklý příběh o přátelství mezi dítětem a dravcem.

V bytě s jednou rodinou žije také vlčice Chara. Objevila se tu téměř náhodou.

foto: mimimetr.me

Jednoho dne si známá Iriny, matky Jaroslavy, vzala ze zoo vlka. Snil o tom, že příběh Jacka Londona "Bílý tesák" ve svém životě uskuteční.

Přivést si zvíře není problém, ale ne každý se o něj může starat každý den. To se stalo v případě Irininy kamarádky. Jak se říká, ztratil o vlka zájem. Začal hledat různé způsoby, jak se ho zbavit. Zavolal Irině a požádal ji, aby pro Charu našla nového majitele. Jinak měl v plánu dát vlčici lovcům, kteří by ji použili jako návnadu pro psy.

foto: mimimetr.me

Matka Jaroslavy se však rozhodla, že Cháru v takové situaci nenechá. Koupila ji zpět a vzala ji k sobě byt ve městě.

foto: mimimetr.me

Irina má zkušenosti s péčí o velké psy. Kromě toho je obeznámena s kříženci vlka a psa. Povoláním je trenérkou čtyřnohých psů.

"Hlava rodiny" se nejprve ohradila proti tomu, aby se v jejím domě vyskytovalo takové divoké zvíře. A pak si na to sám zvykl.

Od té doby je vlčice členem rodiny. Pro dívku je to věrný a nejlepší přítel. Jsou stále spolu.

foto: mimimetr.me

Jednoho dne Jaroslavině matce zavolala psycholožka z mateřské školy, kterou navštěvuje. Ukázalo se, že Irinina dcera během hodiny odmítla uznat vlka jako zápornou postavu.

Dívka uvedla, že jí vlk nikdy neublížil. Škrábe se jen někdy v noci a vyje, když jsou její máma a táta na služební cestě.

foto: mimimetr.me

Irina a její dcera, která je její asistentkou, společně trénují Charu. Vlčice již zná a dobře plní některé povely. Bohužel jediná věc, kterou ji nelze naučit, je štěkání. Místo štěkání divoce vyje.

foto: mimimetr.me

Chara se stejně jako ostatní čtyřnožci ráda dobře nají. Nejvíce jí vyhovují klobásy. A s touto pochoutkou dělá dívka se zvířetem doslova zázraky. Chara také s velkým potěšením jí jablka, hroznové víno a sušenky.

foto: mimimetr.me

Ze sedmileté Jaroslavy roste vážná dívka. Rozhodla se napsat knihu. O čem? O tom, jak zkrotit vlka, samozřejmě... Zatím však neumí psát. Ale kreslí docela dobře.

Hlavní foto: mimimeter.me