Byla pozorována stejnými lékaři

Charity a Kathleen Lincolnovy se narodily jako siamská dvojčata v roce 2000. Lékaři je od sebe oddělili a operace byla považována za zázrak - dívky měly společné vnitřní orgány -, ale obě pacientky přežily. Lékaři uvedli, že sestry nebudou schopny stát se matkami. Charity však porodila dceru Aloru o 21 let později ve stejné nemocnici, kde jí zachránili život.

Siamská dvojčata

Charity a Kathleen Lincolnovy se narodily 21. února 2000 v Seattlu. Dívky byly siamská dvojčata, srostlé od hrudní kosti po pánev. Děti měly společné vnitřní orgány - střeva, močový měchýř a játra. Jedná se o vzácný jev - do roku 1997 bylo v lékařské literatuře popsáno pouze 18 párů takových dvojčat.

Sedm měsíců po narození lékaři dvojčata oddělili na chirurgickém oddělení dětské nemocnice v Seattlu.

Této jedinečné operace se zúčastnilo třicet lékařů a zdravotních sester. Byli to nejen chirurgové, ale také urologové, ortopedi, plastičtí chirurgové a anesteziologové.

Všichni lékaři byli přesvědčeni, že dívky přežijí. Jejich šance na úplné uzdravení byly odhadnuty na 85 procent.

Několik měsíců před operací lékaři dívkám do prsou implantovali plastické pomůcky, které tkáň v této oblasti roztáhnou a zvětší. Tento zásah byl úspěšný. Operace trvala 31 hodin.

foto: google

Sestry byly rozděleny, každá měla jen jednu nohu, ale to jim nebránilo žít naplno. Charity a Kathleen poskytly první rozhovor 16 let po operaci. Říkali, že se jim daří skvěle - dívky chodí na střední školu v Harrisburgu, mají spoustu kamarádů a dokonce hrají fotbal o berlích.

"Kruh se uzavřel".

Po jednadvaceti letech je Charity Lincoln Gutierrezová-Vasquezová opět v nemocnici v Seattlu. Stala se matkou. Narodila se jí dcera Alora. Sledovali ji stejní lékaři, kteří ji sedm měsíců po narození oddělili od její sestry.

"Vypadá to, že se kruh uzavřel," řekla lékařka Erin McLaughlinová.

Jeho kolega John Waldhausen označil tento porod za jeden z nejtěžších v jejich praxi. Právě tomuto lékaři Charity zavolala, když zjistila, že čeká dítě. "Ušli jsme společně dlouhou cestu," - řekl pacient.

foto: google

"Když se účastníte takové operace, doufáte, že zachráníte život matky a dítěte," říká Waldhausen. - Den, kdy se Charity narodila dcera, byl pro nás všechny důležitý."

Když se doktor Waldhausen dozvěděl o těhotenství pacientky, byl znepokojen. Měl obavy, zda Charity bude schopna donosit dítě po rekonstrukci břišní stěny, kterou podstoupila jako kojenec, když byla oddělena od své sestry.

Alora se narodila ve 34. týdnu po císařském řezu. Dívka byla převezena na jednotku intenzivní péče. Lékaři však prohlásili matku i dítě za zdravé.

"Není to zázrak, ale vítězství lékařů," dodal. - Waldhausen řekl.

Charitina sestra Kathleen se se svou neteří Alorou seznámila přes Facetime a nemůže se dočkat, až ji obejme.

foto: google

"Bůh mi požehnal - na mé cestě byli lékaři, kteří zachránili mou sestru i mě. A díky nim jsem porodila svou dceru," - Charita říká.

Hlavní foto: google.com