Většina lidí si myslí, že kvalitní opravy mohou provádět pouze muži. Je to proto, že muži jsou fyzicky odolnější než ženy, mohou snadno nosit závaží, zatloukat hřebíky a dělat jakoukoli těžkou práci, která by pro ženy mohla být nepřekonatelná.

foto: jemchyjinka

Jak však ukazuje praxe, jedná se o mylnou představu. Je mnoho žen, které kvůli současné situaci musí převzít mužskou práci a samy se věnovat opravám v domácnosti. Není divu, že se ženě říkalo strážkyně krbu.

Dnešní příběh je věnován ženě, která dokázala z chátrajícího domu vytvořit útulné rodinné hnízdo. Na všechny stavební práce dohlížela sama. Je pravda, že jí manžel a děti se vším pomáhali.

Rodina se vrátila do rodného Vietnamu ze Spojených států, kde dlouho žila. Prostě se to tak stalo. Měli omezené množství peněz. Zdědili však malý domek, který byl velmi zchátralý, protože v něm už dlouho nikdo nebydlel.

Byli rádi, že se budova nachází v krásné a prestižní oblasti Ho Či Minova Města. V okolí bylo hodně zeleně, škola a mnoho obchodů. Dům v této oblasti měl velkou cenu. Proto si rodina nemohla nechat ujít tuto příležitost.

foto: jemchyjinka

Žena se rozhodla, že by mohla dát domu správný vzhled sama. Potíže ji vůbec nevyděsily. Během renovace se stala předákem a pustila se do práce. Její manžel a děti jí zcela důvěřovali a řídili se všemi jejími pokyny. K vyřešení některých problémů samozřejmě potřebovali odbornou pomoc.

foto: jemchyjinka

Nebylo dost peněz, protože většina z nich byla vynaložena na stěhování ze Států. A místo stavbařů nabízeli práci svým sousedům, kterým tento přivýdělek nijak neublížil.

Přesto se neobešli bez konzultace s architektem a projektantem, kteří vypracovali pracovní plán, jenž celý proces značně zjednodušil. Obrátili se také na odborníky odpovědné za stabilitu a pevnost konstrukce. Rodina pochopila, že když na tom ušetří, riskuje vlastní život.

foto: jemchyjinka

Rozloha domu je 60 metrů čtverečních. Podívejme se, jak to rodina zařídila zevnitř.

Toaleta a koupelna jsou propojené. Tento pokoj se rozhodli vyzdobit v jemných bílých barvách. Rekonstrukce byla provedena podle moderních standardů. Pro tak velkou rodinu však může spojení toalety s koupelnou způsobit určité nepříjemnosti. Když se například jeden člen rodiny sprchuje, jiný může potřebovat na toaletu.

foto: jemchyjinka

Dále vidíme kuchyň, která má vše, co potřebujete k práci. Kuchyňské skříňky jsou natřené modrou barvou a dvířka jsou skleněná. Vše vypadá velmi harmonicky.

foto: jemchyjinka

Pro ložnici a obývací pokoj byl zvolen orientální styl, kde závěsy hrají roli oddělující obě oblasti. Obývací pokoj slouží také jako jídelní kout pro oběd nebo večeři.

foto: jemchyjinka

A ložnice manželů připomíná skutečnou manželskou postel. Tento pokoj je na rozdíl od ostatních promyšlený do nejmenších detailů.

foto: jemchyjinka

Tato fotografie ukazuje, jak dům vypadá zvenčí. Je velmi těžké rozpoznat zchátralou budovu, kterou jsme viděli na začátku.

foto: jemchyjinka

Stěny domu byly natřeny špinavě růžovou barvou a okenní rámy a dveře byly natřeny modře. Tato barevná kombinace je poměrně vzácná.

Žena dokázala ze starého domu vytvořit útulný domov pro celou rodinu.

Hlavní foto: jemchyjinka