Bylo celé umazané od topného oleje, v srsti mělo peří, na krku bylo oholené a byly na něm stopy jódu.

Jednoho dubnového dne si dobrovolník všiml kotěte ležícího poblíž dveří supermarketu. Bylo celé umazané od topného oleje, v srsti mělo peří, na krku bylo oholené a byly na něm stopy jódu. Očividně se někdo pokoušel toho malého léčit. Dívka před něj položila jídlo, ale kotě ho jen očichalo a nedotklo se ho. Pak z obchodu vyšla uklízečka a začala kotě odhánět koštětem. Kotě se pomalu zvedlo, trochu se vzdálilo a znovu se sesunulo na bok. Dobrovolník si uvědomil, že kotě je zjevně nemocné, protože ani neuteklo od koštěte.

Dívka si kotě vzala domů. Celý den a noc spal a jídla se ani nedotkl. Když se to druhý den opakovalo, dívka si uvědomila, že zvířátko je velmi slabé. Po bytě se ani nepohyboval, dokázal se jen doplazit k radiátoru.

foto: storyfox

Kotě bylo vyšetřeno na veterinární klinice. Měl nízkou teplotu, byl dehydrovaný a strašně vyčerpaný. Výsledky krevních testů byly velmi špatné. Koťátku byly předepsány hřejivé polštářky a kapačky. O dva dny později se teplota kotěte zvýšila na 42 stupňů. Byl stále velmi slabý a odmítal jíst. Dívka chudáka koťátko sama napojila na kapačku, protože s ním nemohla dál chodit na veterinární kliniku. Dokonce se v noci budila, aby kotěti podala léky. Dítě jí celou dobu leželo v náručí a vrnělo. Bylo zřejmé, že se kotě zotavuje a děkuje tak své zachránkyni za péči.

foto: storyfox

Dobrovolnice dala kotěti jméno Proška. Každým dnem se zotavoval a z "ošklivého káčátka" se stával krásný kocour. Jen srst na krku mu dlouho nerostla. Po několika měsících zvířeti zcela dorostla srst a okamžitě se z něj stal neuvěřitelně přitažlivý "mručoun". Dobrovolník zveřejnil fotografii zvířete na internetu a okamžitě se našli zájemci, kteří si ho chtěli adoptovat. Jako první zareagoval mladý muž. Dobrovolník ve skutečnosti nechtěl kočku dát pryč mladým lidem, protože mnozí opouštějí zvířata tím, že přepočítávají své možnosti. Vzkaz od mladého muže byl však tak dojemný, že dívka souhlasila, že mu Prošku předá.

foto: storyfox

foto: storyfox

Uplynuly dva roky. Majitel často posílá dobrovolnici fotky Prošky, které ukazují, jak šťastný život kotě vede. Přítel kupuje zvířeti kvalitní krmivo, občas mu ostříhá dlouhou srst. Nedávno přinesl domů nového chlupatého kamaráda pro Prošku. Kočky si hned porozuměly a nyní si spolu hrají, jedí i spí.

Hlavní foto: storyfox