Dozvěděli jsme se o úžasném příběhu záchrany žíhaného psa. Dělíme se o něj s vámi!

Dívka jménem Chrissy, která opouštěla dvůr a rozhlížela se po svém pozemku, si najednou všimla, že se na dně dětského bazénu něco hýbe a snaží se dostat ven. Přistoupila blíž k malé nádrži a našla v ní malé zvíře. Zpočátku nebylo jasné, o jaké zvíře se jedná. Při bližším pohledu však Chrissy zjistila, že před ní stojí malá žíhaná fenka.

Zvíře se z dehydratované pasti nemohlo nijak dostat. Nejspíš bylo vyčerpané, protože nekladlo žádný odpor: Chrissy ho snadno vzala do náruče a zabalila do měkkého ručníku. Žíhaný pes se téměř nehýbal a ustaraná zachránkyně se rozhodla vyhledat pomoc: zavolala na místní útvar na ochranu zvířat a zeptala se, co s nalezeným mládětem, které dostalo přezdívku Chippy, dělat.

Specialisté služby doporučili umístit žíhanou kočku na bezpečné a teplé místo - do krabice přikryté ručníkem. Ochránci práv zvířat také požádali Chrissy, aby zachráněnému zvířeti poskytla jídlo a pití. Dívka vložila do krabice misku naplněnou vodou. Nabídla také žíhanou potravu pro ptáky žijící na jejím pozemku. Žádná jiná vhodná potravina nebyla nalezena.

foto: lemurov.net

Odborníci Chrissy ujistili, že vše bude v pořádku. Řekli, že žíhaný pes je pravděpodobně v šoku, ze kterého se brzy začne vzpamatovávat. A tak se také stalo. Chippy zpočátku nejevil žádné známky života. Pak se ale pokusil vstát a prudce se zachvěl. O něco později se zvíře dokázalo pohybovat po krabici a dostalo se k nádobě s vodou, ze které si několikrát loklo. To bylo dobré znamení. Ploutvonožec se vzpamatoval z utrpěného šoku a po chvíli se najedl.

foto: lemurov.net

Chrissy nechala krabici se svým novým chlupatým kamarádem u otevřeného okna, takže Chippy mohl opustit svůj dočasný úkryt a vydat se do svého rodinného domova - do volné přírody. A přesně to udělal.

Ale žíhaný pes, kterého zachránila starostlivá dívka, se ze dvora nijak nehrnul. Rozhodl se, že zůstane své zachránkyni nablízku, a vykopal si poblíž jejího domu malou jámu. Čas od času vyleze na strom a zdá se, že Chrissy pozoruje. A věří, že Chippy chápe, že přežil díky ní. Toto je příběh zázračného spasení.

Hlavní foto: lemurov.net