Rozhodli jsme se vyprávět příběh neobyčejné a velmi odvážné dívky - americké Mahogany Geter.

Dívka žije v Knoxville, je jí 23 let, ale celý život doslova bojuje za své právo žít v moderní společnosti. Jde o to, že téměř ihned po narození byla Mahogany diagnostikována lymfostáza, která je jinak známá jako lymfedém. Při tomto onemocnění dochází k narušení toku lymfy, takže se tekutina patologicky zadržuje v měkkých tkáních a dochází k těžkým otokům.

Mahogany má poměrně agresivní formu nemoci: její levá noha je stále oteklá a váží až 45-50 kilogramů. Neexistuje žádný lék na lymfedém, pouze podpůrná a symptomy zmírňující léčba, která zahrnuje speciální pitný režim s velkým množstvím vody k pročištění těla. Alkoholické a slané nápoje jsou kontraindikovány. Pravidelně se provádí také léčebné procedury: obklady, fyzioterapie a lymfodrenáž.

Mahogany přiznává, že kvůli její zvláštnosti si ji ve škole vrstevníci dobírali a uráželi. Dokonce i kolemjdoucí měli nepříjemné poznámky. Geter nemá prakticky žádné přátele a její nejlepší kamarádkou je její matka, která si vždy myslela, že její dcera je ta nejkrásnější, a všemožně ji podporovala. Mahogany je registrovaná na sociálních sítích a její účet na Instagramu sleduje více než 22 000 lidí. Mezi uživateli internetu je však mnoho naštvaných a krutých lidí, kteří pod dívčinými fotografiemi zanechávají komentáře s osobními urážkami.

Mahogany se však naučila ignorovat nenávist a krutost svého okolí. Dokázala také milovat sama sebe. Bylo období, kdy si myslela, že je ošklivá, a myslela si, že ji Bůh proklel. Geter však věřil, že Bůh seslal takovou zkoušku, protože dívka má silného ducha a zvládne všechno. Dnes se Geterová miluje a je hrdá na to, čeho je její tělo schopné. Pomáhá ostatním lidem se zdravotním a tělesným postižením překonávat obtíže.

Mahogany sní o tom, že se stane modelkou, a dělá všechno pro to, aby se jí sen splnil. Pravidelně se účastní zajímavých a odvážných amatérských focení, na kterých otevřeně ukazuje svou zvláštnost a nesnaží se ji skrývat. Vybírá si ženské, atraktivní oblečení a před kamerou se chová sebevědomě.

Geterová zatím nedosáhla svého cíle, navíc není schopna trvale pracovat kvůli nutnosti pokračující léčby. Je však velmi vytrvalá, takže hodlá pokračovat v účasti na sezeních a doufat, že si jí někdo všimne. A soudě podle toho, že o Mahogany už psala mnohá světová média, její úspěch není daleko.

Geter sen je začít podporovat sebe a svou rodinu, koupit dům pro její milovanou maminku, a začít pomáhat lidem zvýšit povědomí o lymfodémy. A tato odvážná a chytrá dívka určitě uspěje!

Hlavní foto: lemurov.net