Člen dubajské vládnoucí dynastie, syn Mohammeda bin Rašída Al Maktúma, prince a následníka trůnu od 1. února 2008.

Je nejbohatším princem v Emirátech. Je známý spíše pod přezdívkou Fazza - je to milovník vzrušení, odborník na zvířata a mimořádně pohledný muž, ale největší atrakcí je jeho bankovní konto. Fazza je miliardář a jeho bankovní konto je určitě nejméně jedenáctimístné!

Sám princ je velmi skromný. Ačkoli vlastní spoustu drahých věcí, rozhodně se jimi nerad chlubí na Instagramu, kde předvádí hlavně svůj fotografický talent.

Dnes vám ale chceme ukázat, co se děje za kamerou. Na základě údajů z různých zdrojů jsme sestavili seznam nejdražších věcí, které vlastní.

Nejdražší velbloud na světě

Fazza má velbloudy tak rád, že si tohoto velblouda koupil za 2,7 milionu dolarů! Tohle není obyčejný velbloud - vyhrál soutěž krásy mezi ostatními velbloudy! Z více než 17 000 velbloudů byl tento vybrán jako nejkrásnější. Získala finanční odměnu 600 000 dolarů a dalších 2,7 milionu dolarů od společnosti Fazza.

foto: leprechaun.land

Jeho majetek ve Skotsku

Panství koupil vévodův otec, ale nyní ho vlastní vévoda. Obrovské panství, které ještě nebylo postaveno, se rozkládá na ploše více než 63 000 akrů! Rezidence se bude skládat ze 14 pokojů a bude postavena přímo u jezera. Projekt bude zahájen v příštích několika letech. Dům bude sloužit jako lovecký zámeček pro prince a jeho rodinu při jejich návštěvě Skotska. To je výhodné, protože do Skotska jezdí lovit každý rok.

foto: leprechaun.land

Obojživelné automobily

Kalifornský výrobce automobilů WaterCar již dlouho pracuje na vozech, které jezdí po vodě. Mezi nimi našla své vlastní auto i společnost Fazza. Python s rychlostí 80 mph na souši a 45 mph na vodě. Princ má tato auta tak rád, že jich má šest! Jedno takové auto má hodnotu asi 150 000 dolarů.

foto: leprechaun.land

Hotel The Palm Jumeirah Zabeel Saray

Tento hotel je dalším majetkem knížete. Z architektonického hlediska je to zdaleka nejkrásnější budova v jeho vlastnictví. Hotel je velmi neobvyklý, a přestože jeho přesná cena není známa, předpokládá se, že utratil 12 miliard dolarů, aby se stal jedním z nejdražších hotelů na světě.

foto: leprechaun.land

Nejdražší penthouse v Kanadě

V roce 2013 se uskutečnila nejdražší soukromá realitní transakce v Kanadě, když byly zakoupeny tři penthousy v hotelu Fairmont Pacific Rim ve Vancouveru. Kupující se rozhodl neprozradit svou totožnost, ale víme, že patří princi, který toto místo několikrát navštívil se svou rodinou.

foto: leprechaun.land

Koně

V roce 2014 koupil Fazza se svým otcem nejdražšího koně za zhruba 3 miliony dolarů kvůli jeho slavnému rodokmenu. Fazza pak koupil dva koně v hodnotě 1,8 milionu dolarů. V roce 2014 utratil celkem 6,5 milionu dolarů za tři koně. S těmito koňmi se Fazza účastní také sportovních závodů.

foto: leprechaun.land

Letadla

Fazza a jeho rodina vlastní mimo jiné 40 letadel Boeing 787-10 Dreamliner, která však neslouží k soukromým účelům, ale ke zlepšení leteckého byznysu v Dubaji. Cena jednoho Boeingu 787-10 je 306 milionů dolarů, takže hodnota transakce dosahuje až 15 miliard dolarů.

foto: leprechaun.land

Celá flotila tanků

Majitelé tanků Ripsaw je již dříve prodali americké armádě a soukromému sektoru. Jedna nádrž má hodnotu 500 000 dolarů a společnost Duke vlastní celou flotilu těchto nádrží. Vzhledem k přizpůsobivosti nádrže Ripsaw, která může výrazně zvýšit její hodnotu, si nejsme jisti celkovou částkou, kterou Duke za jejich nákup utratil.

foto: leprechaun.land

Lamborghini Veneno Roadster

Lamborghini Veneno Roadster je velmi vzácný vůz. V roce 2014 bylo vyrobeno pouze 9 takových vozů. Fazza jich vlastní šest a svou sbírku předvedl na oblíbeném autosalonu. Každé Lamborghini Veneno stojí 4,5 milionu dolarů, což znamená, že Fazza za tyto vozy utratila 27 milionů dolarů. Vůz dosahuje maximální rychlosti 221 km/h a je poháněn 6,5litrovým motorem V12 o výkonu přibližně 750 koní.

foto: leprechaun.land

McLaren P1

McLaren je hybridní supersport, který dokáže ujet stovku za tři sekundy a dosáhnout rychlosti 217 mil za hodinu. První McLaren P1 byl sice neoficiálně prodán neznámému zákazníkovi v Dubaji. Vůz byl žlutý s černými doplňky a je známo, že princ vlastní vůz podobné barvy.

foto: leprechaun.land

Ferrari

Ferrari LaFerrari je limitovaná edice hybridního vozu, který vlastní společnost Fazza. Dva z těchto unikátních a vzácných vozů byly prodány v aukci za rekordní cenu 7 a 10 milionů dolarů. Dalším Ferrari, které princ vlastní, je Ferrari F12 Berlinetta s šestilitrovým motorem V12 o výkonu 731 koní, které dokáže ujet na stovku za 2,8 sekundy.

foto: leprechaun.land

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

Bugatti Veyron, známé jako nejrychlejší sportovní auto na světě, které vlastní společnost Fazza, dosahuje rychlosti přes 250 km/h a jeho hodnota je 1,7 milionu dolarů.

foto: leprechaun.land

Hlavní foto: leprechaun.land