Jak moc si někdy rádi stěžujeme na úplně obyčejné věci, stěžujeme si a nevážíme si jich. Možná nejsme ráno spokojeni se svým vzhledem nebo účesem, nelíbí se nám, že se nám vlasy nečešou tak, jak bychom si přáli, nebo že naše kadeře nevydrží příliš dlouho. Ale desetiletá dívka Shilah Calvert-Yin žijící v Melbourne žije se syndromem nezvladatelných vlasů a nemá smysl si na to stěžovat, protože je to její vlastnost.

foto: laykni.com

Tímto syndromem trpí asi stovka lidí na planetě, mezi nimiž je i Shilah. Jedná se o vzácnou anomálii, kdy jsou vlasy upraveny tak, že je prakticky nelze rozčesat.

foto: laykni.com

Tato vlastnost se zpravidla projevuje v raném dětství, kdy se vlasy zbarvují do stříbrné nebo slámové barvy.

foto: laykni.com

Shilah má blond vlasy, které jsou velmi jemně kudrnaté, velmi zamotané a rozcuchané, vždycky rozcuchané do různých směrů.

foto: laykni.com

Jednoduše je nelze zařídit. Lékaři říkají, že se během puberty musí "položit", ale nikdo neví, jestli se tak stane.

foto: laykni.com

Dívčina matka Celeste tvrdí, že se dítě narodilo s normálními tmavými vlasy a ve třech měsících se v nich začaly objevovat světlé "jehličky". Normální vlasy začaly vypadávat a na jejich místě vyrostly "jehličky", přičemž nejzajímavější je, že rostly zřetelně v pravém úhlu k hlavě a byly stále světlejší a světlejší.

foto: laykni.com

Když byly Shilah dva roky, vlasy dosáhly současné délky a už nerostou. Tento syndrom je podle lékařů častěji dědičný, ale v rodině Calvert-Yinových nikdo takové vlasy nemá a na jeho existenci přišli v podstatě až s narozením Shilah.

foto: laykni.com

Asi ve čtyřech letech si dítě všimlo, že její účes není stejný jako účesy ostatních lidí. Pak jí děti i dospělí začali věnovat velkou pozornost, což dívku vyvedlo z míry.

foto: laykni.com

Po nějaké době si však Shilah s podporou rodiny a přátel dokázala své vlasy zamilovat a nyní se cítí výjimečná.

foto: laykni.com

"Často nám říkala, že je jako jednorožec, protože jsou to stejně jedinečná a odlišná stvoření jako ona," dodala. - Celeste říká. "Shilah je nesmírně sebevědomá a její vlasy se k její osobnosti velmi hodí."

foto: laykni.com

Lidé si dívky s neobvyklým účesem samozřejmě nepřestávají všímat a občas ji bez dovolení komentují nebo se dotýkají jejích vlasů, což se Shilah moc nelíbí.

foto: laykni.com

Podle slov matky: "V takových případech se snažíme nerozčilovat, ale informovat lidi o syndromu nezvladatelných vlasů, aby o této anomálii vědělo co nejvíce lidí. Obvykle si každý nejprve myslí, že si děláme legraci, ale my odpovídáme - vygooglujte si to a uvidíte, že je to pravda."

foto: laykni.com

Péče o takové vlasy také není snadná. Shilah z celého srdce nesnáší ranní čištění zubů, které trvá nejméně 20 minut. Aby si mohla vlasy nějak upravit, používá Celeste různé spreje a hřeben s jemnými zuby. Ale proces sušení vlasů ji baví, miluje, když to dělá její táta, pak jsou její vlasy nadýchané jako fén.

foto: laykni.com

Aby se dívka nemusela stydět, založili jí rodiče účet na sociálních sítích, kde už má několik tisíc odběratelů.

foto: laykni.com

"Díky sociálním médiím se Shilah už necítí izolovaná, ví, že na světě stále existují lidé se stejnými vlasy jako ona," dodala. - Celeste říká.

Hlavní foto: laykni.com