Tak se stalo, že jsem v prvním manželství nebyla šťastná. Bylo mi třiadvacet, když jsme se s Kamilem rozhodli vzít - vztah jsme měli tři roky.

Vypadalo to jako opravdová láska, projevovali jsme si vzájemnou úctu. O rok později mě však Kamil podvedl s mou kamarádkou. Rozvedli jsme se.

Kvůli nešťastné lásce jsem nepropadla depresi. Prostě jsem si uvědomila, že muži podvádějí. Také jsem si uvědomila, že před svatbou by se mělo všechno probrat.

S Kamilem jsme zřejmě některé věci neprobrali, protože se rozhodl mě podvést. Po rozvodu jsem byla dva roky sama.

Tu dobu jsem strávila zakládáním vlastního podniku, rekonstrukcí bytu, dvakrát jsem odjela na dovolenou do zahraničí, kde jsem potkala svého nového přítele Michala. Zdálo se mi, že Michal je úplně jiný než Kamil.

Zdvořilý, okouzlující, skutečný gentleman. Ukázalo se, že pracuje na manažerské pozici v jedné firmě a je to velmi nadějný mladý muž.

Vrátili jsme se spolu ze zahraničí a začali spolu chodit. O sedm měsíců později mě Michal pozval do restaurace.

Řekl, že mi chce něco důležitého říct. Předtím jsem se seznámila s jeho rodiči, z nichž se vyklubali velmi milí lidé.

Dokonce jsem si myslela, že tentokrát jsem měla štěstí. Seděli jsme v restauraci a Michal začal mluvit.

- Alice, jsme spolu už sedm měsíců. Za tu dobu jsem si uvědomil, že jsi žena, se kterou chci strávit zbytek života. Ale mám určité požadavky - chci, abys vždycky dbala na svou postavu, protože i dvě kila navíc mi tě mohou znechutit. Musíš vždy dobře vypadat a výborně vařit.

Po svatbě chci, abys dala výpověď v práci a vůbec nepila alkohol. Chci mít zdravé děti. Ty se budeš starat o domácnost a já budu živit rodinu.

- Už jsem to nechtěla poslouchat. Připadalo mi směšné, že se mě muž s vysokoškolským vzděláním ani nezeptal, co chci. Tak jsem se rozhodla, že mu to řeknu sama.

- Dobře. Mám však také požadavky. Chci jíst každé ráno k snídani humra a tygří krevety, k večeři půl kila ústřic, budeš mi dávat každý měsíc peníze na návštěvy kosmetičky, maséra, terapeuta, optika, vizážisty, kadeřníka, na manikúru a pedikúru. Chci také návrháře.

Málem bych zapomněla... Měl by sis koupit jachtu. Vždycky jsem se chtěla každé ráno probouzet na jachtě.

- Michal se uchechtl a uvědomil si, že požadavky budu vznášet já, ne on. Rozešli jsme se a o rok později jsem potkala muže, který se mě zeptal, co chci a jak budeme budovat společnou budoucnost.