Můj manžel nyní musí tvrdě pracovat, aby si vydělal peníze na koupi vlastního bytu. S několika kolegy založil stavební firmu a provádí dokončovací práce. Zpočátku jsem se bála zůstat sama s pětiměsíčním synem, ale už mě to neustálé stěhování unavuje.

Jsme manželé tři roky a celou tu dobu jsme si pronajímali různé byty. Ráda bych měla vlastní byt. Nemůžeme si vzít hypotéku, protože jsem na mateřské dovolené a manžel, i když oficiálně pracuje, má příliš malý plat a banka by nám půjčku odmítla.

Pronajímáme si byt od kamarádky mé tchyně. Jednou, když manžel opět odjel za prací do zahraničí, navrhl mi, abych celé léto strávila s maminkou na venkově. Nebudu sama a dítě potřebuje čerstvý vzduch. Mám také mladší sestru, které je dvanáct let. Můj manžel má také dvanáctiletého bratra.

Když se to tchyně dozvěděla, rozhořčila se a řekla, že v tom případě bychom měli opustit byt a odvézt jí naše věci. Nechci se stěhovat, protože se na podzim vrátím a co pak budu dělat, budu si zase hledat byt?

Ale tchyně u toho nezůstala a přišla s novým důvodem: začala mému muži vykládat, že se odstěhuji na venkov, syna nechám u jeho matky a sestry a sama ho podvedu. Naštěstí mi manžel naprosto důvěřuje.

- "Tak ať jde s Agátou i tvůj bratr Michal, já pracuji, proč by se dítě nudilo." - řekla tchyně svému muži. - "Mami, jak si to představuješ? Agáta přijede s dítětem a ještě s Michalem? Ta by mohla rodičům způsobit potíže! Kromě toho Michala musíš pořád hlídat." 

Jeli jsme se synem sami, což tchyni velmi znervózňovalo. Každé ráno mi volala, aby se ujistila, že jsem doma. Večer, když jsem nezvedala telefon, volala mé matce a dožadovala se, aby mi zavolala. Pak by mému manželovi řekla, že ho podvádím.

Nakonec jsem to nevydržela a řekla jí, aby přestala volat mně, mé matce i manželovi. Za pouhé dva týdny se jí podařilo všem pocuchat nervy. Koupala jsem dítě před spaním a ona se mi snažila zavolat pětadvacetkrát! Nevydržela jsem to a řekla jí, co si myslím.

Pak se uklidnila. Ale to byl jen začátek. To nejhorší bylo teprve před námi. Po návratu mého manžela pro nás přijel autem. Sbalili jsme se a jeli domů. Jaké bylo naše překvapení, když jsme zjistili, že zámek na vchodových dveřích byl vyměněn. Stáli jsme s taškami na schodišti, dítě začalo plakat, protože mělo hlad.

Manžel zavolal domácí, aby zjistil, proč nemůžeme do bytu. Vaše matka říkala, že se s manželkou rozvádíte, že vám vzala syna a utekla k milenci.  Všechen nábytek a věci byly odvezeny. Peníze, které jste zaplatil za nájem na tři měsíce dopředu, vám byly vráceny.

"Paní Klaudie, proč jste nezavolala mně nebo mé ženě? Vždyť ten byt jsme si pronajali my, ne máma!" - zeptal se manžel.

Pronajímatelka vysvětlila, že tchyně plakala, že jí zlomilo srdce, že "se rozvádíme", a tak se nad ní paní Klaudie slitovala. Nikoho by nenapadlo, že tchyně bezostyšně lže. Pak jsme šli za tchyní. Pohádali jsme se s ní.

Tchyně křičela, že nám ušetřila peníze a že si můžeme najít jiný byt. Řekla, že zatím můžeme bydlet u ní. Potom už jsme s tchyní žít nechtěli. Několik dní jsme bydleli u známých a pak jsme si opět pronajali byt pro sebe.

Manžel řekl, že až se přestěhujeme do vlastního bytu, nedáme jeho mamince adresu, abychom se zase nedostali do problémů.

Hlavní foto: youtube