Buďte opatrní - říkali nám to doslova od kolébky. Musíte být opatrní doma i na ulici, ve škole i v práci. Všichni jsou z tohoto výrazu tak unavení, že ho vůbec neberou vážně.

Pozornost je přitom úžasná vlastnost, na kterou se často zapomíná. Vskutku, jak se často říká šťastlivci, který dokázal chytit štěstí za pačesy, když ostatní zůstali na holičkách.

Ale rozmary osudu s tím nemají nic společného. Prostě cíle dosáhne ten, kdo byl pozornější a všímavější a dokázal postřehnout důležité nuance, které zběžnému pohledu unikají.

Oklamat pozorného člověka je téměř nemožné. I bez snahy přistihnout partnera při lži a bez pomyšlení na to, že by mohl být uveden v omyl, mimovolně zachytí sebemenší nesrovnalosti na podvědomé úrovni.

A pak se mu v hlavě spustí poplašný signál, který ho nutí soustředit se na rozhovor, aby lháře přivedl do čistých vod nebo umlčel a chtěl jeho vlastní lež obrátit proti němu.

Pozornost je užitečná vlastnost a lze ji rozvíjet po celý život. Ale zástupci čtyř znamení zvěrokruhu měli to štěstí, že se s ním narodili.

Pokud jde o pozornost, pozorování a vhled, vodnáři jasně vedou. Zdá se, že se narodili, aby pozorovali procesy, které se kolem nich odehrávají, zaznamenávali události, porovnávali fakta a vyvozovali dalekosáhlé závěry.

Zástupci tohoto jedinečného znamení používají v každé sporné situaci jak intuici, tak logiku, což jim pomáhá zvolit variantu, která je výhodná pro všechny. Čtou v lidech jako v otevřených knihách a snadno odhalují jejich tajemství a skryté motivy.

Vodnáři jsou jedineční také tím, že se o své poznatky nechtějí s nikým dělit. Jejich myšlenky jsou ukryty za sedmi pečetěmi a nikdo nemůže proniknout do jejich složité duše.

Vodnář okamžitě vycítí, že ho chtějí oklamat. Nebude vyvolávat skandál tím, že přistihne partnera při lži.

Jednoduše si udělá malou poznámku, že se mu nedá věřit. A protože představitelé tohoto znamení nikdy na nic nezapomínají, můžeme předpokládat, že na jejich vztahu s touto osobou byl udělán kříž.

Rak je živým ztělesněním rčení o čertech ve vodě. Za skromným, venkovským vzhledem tohoto milého, trochu plachého člověka se skrývá mazaný, vypočítavý stratég, který myslí několik kroků dopředu.

Zástupci tohoto znamení rádi vypadají hloupěji než ve skutečnosti. To jim dává značnou výhodu, protože soupeř v důvěře ve svou naivitu poleví a ztratí ostražitost.

Raci umí vyčkat na správný okamžik, aby mohli začít jednat s maximální účinností. Jejich pozornost a schopnost okamžitě reagovat na sebemenší změny situace pomáhají vyhnout se problémům a "vyjít z vody suchý".

Kozorozi jsou chladnokrevní, rozumní a velmi pozorní. I když se zdá, že jsou ponořeni do práce a nevnímají nic kolem, nepřestávají zástupci tohoto znamení kontrolovat situaci.

Mohou působit suše a necitlivě, ale Kozorozi jednoduše drží své emoce na uzdě a nechtějí, aby zastínily pravdu. Když s někým mluvíte, v mozku Kozoroha neustále pracuje počítač, který porovnává informace, které slyšel, s těmi, které předtím obdržel.

Pokud se objeví nesrovnalosti, je Kozoroh přesvědčen, že ho chtějí oklamat. A pak udělá vše, co je v jeho silách, aby tuto lež použil jako zbraň k protiútoku.

Štíři nemají rádi vtipy. Tuto prostou pravdu nemusí znát každý, ale ti, kteří se někdy pokusili představitele tohoto tajemného znamení oklamat, se o jeho skutečné osobnosti přesvědčili na základě vlastní zkušenosti.

Štír nenápadně čte emoce partnera a okamžitě si všimne sebemenších změn v jeho chování. Zástupci tohoto znamení okamžitě vycítí, když před nimi chtějí něco skrýt nebo záměrně klamat.

Takové zjištění může hrdého Štíra rozzuřit. Nebude však házet obvinění a jednoduše se pomstí, až to uzná za vhodné.

Hlavní obrázek: google.com