Američan odpočíval u bazénu, usnul a probudil ho příjemný dotek. Byl přesvědčen, že se ho snaží probudit jeho žena, ale kouzlo se zlomilo, když si uvědomil, kdo ho hladí. Taková dovolená může snadno stát život, ale pouze v případě, že pachatel není zbabělec.

Muž jménem Matt Bett z Floridy se rozhodl užít si poslední letní dny a odpočinout si na své zahradě. Důchodce seděl u bazénu, popíjel džus, ležel na lehátku a chystal se odejít od každodenního shonu. Zdálo se, že vše jde dobře, ale pak se začaly dít události, na které zřejmě nikdo nebyl připraven.

Bezpečnostní kamera s hledáčkem natočila neobvyklou situaci, jejímž nechtěným hrdinou se stal Matt. Video ukazuje, jak malý (v porovnání s dospělým) medvěd hnědý vstoupí na dvůr a klidně si prohlédne okolí. Medvědi jsou obecně velmi drzí, dokážou vylézt i na auto. Tentokrát se však medvěd o vozidla nezajímal.

Vyčerpaný medvěd přešel k bazénu a napil se vody, ale pak jeho pozornost upoutal Matt, který spal na svém lehátku. Zvíře si zřejmě chtělo podivného tvora prohlédnout, a tak se k němu přiblížilo, očichalo mu nohy a jemně se jich dotklo tlapou.

Medvěd byl velmi jemný, ale Matt se probudil, když ucítil jeho dotek, což dravce vyděsilo. V obavě z odplaty muže, který projevil nečekanou aktivitu, šelma utekla ze dvora a muž popadl telefon a okamžitě napsal své ženě.

- Nebudete věřit, co se mi stalo - napsal v textové zprávě.

Mattova manželka Dawn sdílela video na svém účtu na Facebooku s popiskem: „Matt se včera při odpočinku u bazénu trochu vyděsil.“ Podle videa měl muž příležitost spřátelit se s nečekaným návštěvníkem. Faktem je, že medvěd neutekl, ale pouze se schoval do křoví, načež se k muži ještě několikrát pokusil přiblížit.

Zdroj: facebook.com

V komentářích lidé připouštěli, že situace vypadá hrozivě, ale zároveň Mattovi záviděli. Medvídek se zdál divákům tak roztomilý, že si ho sami přáli domů.

Jak ukazuje praxe, medvědi mají s lidmi mnoho společného.

Hlavní foto: medialeaks.ru