Na celém světě neexistuje člověk, který by se nikdy ničeho nebál. Strach je součástí života, ale každý je jiný.

Tento nepříjemný pocit někdy způsobuje mnoho problémů. Někteří lidé například dovedně využívají strachu druhých ve svůj prospěch a vůbec se nestarají o následky.

Vyděšený člověk je slabý a snadno ovladatelný. A nebude těžké ho přimět k tomu, co vůbec nechce.

V magii existuje něco jako kouzlo skrze strach. Takovou kletbu může použít pouze ten, kdo dosáhl dostatečně vysoké úrovně dovedností. Celý trik spočívá v tom, že kouzlem se pro oběť stává její vlastní strach.

Strach z něčeho však člověka vždy neoslabuje. Některým lidem se daří s tímto nepříjemným pocitem úspěšně bojovat. Silné osobnosti navíc dokážou svůj strach proměnit v obrovskou sílu.

Obratně ji využívají, aby byla motivující. Této schopnosti se obvykle dosahuje dlouhými tréninky. Někdy je třeba projít si mnohým, než si toto umění osvojíte.

Někteří zástupci znamení zvěrokruhu mají zvláštní schopnosti. Své obavy dokáží proměnit v pozitivní vlastnosti.

I ti, kteří nejsou zasvěceni do tajů astrologie, si u některých zástupců znamení zvěrokruhu často všimnou zvláštní rozhodnosti a nezlomnosti.

První na našem seznamu je Beran. Zpočátku je obdařen nekonečnou zásobou energie, ale raději ji neplýtvá na nesmyslné zážitky.

Zástupci tohoto znamení zvěrokruhu žijí činy, nikoliv pocity. Vyděšený Beran proto udělá vše pro to, aby se zbavil problému, který v něm vyvolal strach.

Beran se navíc rodí s pevným přesvědčením: není lepší obrany než útok. Proto většinou neutíká před problémy.

Beran nerad čeká, až se věci vyvinou. Raději vše řeší rychle a najednou. To mu umožňuje nezvyšovat úzkost.

Lidé narození v tomto znamení se nikdy nevzdávají a vždy bojují až do konce. Jsou to lidé, pro které se jejich vlastní strach stává mocnou hnací silou.

Na druhém místě našeho seznamu se umístili zástupci znamení Střelce. Nikdy se nevzdávají cíle. A nezáleží na tom, zda je tento cíl reálný. Střelci jsou ochotni obětovat vše, aby si splnili své sny a posunuli se vpřed.

Navzdory zdánlivé absurditě přináší taková strategie výsledky. Stojí za povšimnutí, že lidské schopnosti jsou často omezeny pouze hranicemi fantazie.

Střelec nejen sní o zářné budoucnosti, ale plánuje celý svůj život. Veškeré jeho duševní i fyzické úsilí směřuje k dosažení úspěchu.

Nejdůležitější je pro něj udělat první krok, a pak už bude všechno snazší. Střelec odvážně překonává všechny překážky, které mu stojí v cestě. Strach překonává díky houževnatosti a odhodlání.

Je narozen ve znamení Vodnáře a jen zřídkakdy projevuje odvahu. To jim však nebrání v tom, aby byli jedním z nejodhodlanějších znamení zvěrokruhu.

Bohužel jejich skutečná osobnost není na první pohled patrná. Další povahové rysy, kterými jsou Vodnáři obdařeni, spolehlivě skrývají jejich přirozenou odvahu. Tato část jejich osobnosti však není tajemstvím pro velmi blízké lidi.

Odhodlání Vodnáře se dokonale projeví v hodině X, kdy je třeba něco naléhavě udělat. Zástupci tohoto znamení patří k lidem, kteří se v kritických situacích neztratí.

Nedostatek speciálního vojenského výcviku jim nebrání jednat adekvátně i v té nejkritičtější situaci. V extrémních podmínkách myslí překvapivě rychle. Strach pro ně funguje jako katalyzátor, který zvyšuje jejich mentální schopnosti.

Hlavní obrázek: google.com