Téměř každý chce žít déle. Ne každý však ví, že myšlenky nás velmi ovlivňují. Myšlení může mít velký vliv na to, jak dlouho budeme žít, to je můj názor. A zde budu mluvit o třech myšlenkách, které byste měli raději vypudit z hlavy, pokud chcete žít déle.

První myšlenkou je, že se musíte připravit na konec svého života. Mnozí se mohou dožít šedesáti nebo sedmdesáti let a pak hned přemýšlejí, kolik jim toho zbývá, co lepšího dělat, jak si život zestabilnit a podobně. Život je však dán, když si ho člověk opravdu užívá, a ne tiše čeká na jeho konec.

Pokud člověk tuto myšlenku odhodí a bude žít aktivněji, bude žít déle. Nakonec bude mít plány, bude aktivnější, bude dělat víc, a to je důležité. Často odejdou ti, kteří již tiše čekají na konec. A pokud na to člověk ani nepomyslí, tělo mu dá více let života.

Další špatná myšlenka, budu žít tak dlouho, jak mi bude dáno. Proč je tato myšlenka špatná a proč je lepší ji ze svého života vyhodit? Je to špatné, protože se nesnažíme žít déle. Znamená to, že můžeme pokračovat ve špatných návycích a nedbát na aktivitu a výživu.

A pokud taková myšlenka neexistuje, člověk začne ovlivňovat svůj život, snaží se ho prodloužit. Jde na procházku, jí ovoce, vzdává se zlozvyku. A to, jak všichni chápeme, dává několik let života navíc. Nemůžete si myslet, že už je o všem rozhodnuto, můžete to ovlivnit.

A samozřejmě jsem na tu myšlenku nemohl zapomenout: „už to není tenhle věk“. Nejzajímavější je, že mnozí to říkají už po čtyřicítce a padesátce, ačkoli jsou ještě relativně mladí. To znamená, že chci říci, že není třeba vymýšlet omezení tam, kde nejsou. Máte chuť na skútr? Proč ne? Viděl jsem lyžovat ženy kolem sedmdesátky. Rozhodně si nemyslí: „Jsem příliš starý“.

Samozřejmě musíte mít nějaké limity, ale spoléhejte se na svůj pocit, pokud chápete, že běh je už tak náročný, pak ano, neměli byste. Ale stojí za to dělat to, co chcete a k čemu máte příležitost a sílu. A nezáleží na věku.

Hlavní foto: google.com