Zástupci těchto znamení zvěrokruhu s vámi mohou přerušit přátelské nebo pracovní vztahy během jediného dne. A budou k tomu mít dobré důvody.

V novém roce bychom si chtěli přát, aby prostor kolem nás byl co nejpříznivější. Zejména, aby kolem nás byli jen lidé, kteří nás dobře inspirují a rozumí nám. Abychom se po kontaktu s toxickým přítelem, známým nebo příbuzným necítili opuštění nebo v depresi.

Ne, nenabádáme vás, abyste odmítali kontakt s blízkými. Spíše si přejeme, abyste se naučili, jak si vytvořit vlastní hranici a taktně se vyhnout rozhovorům, u kterých víte jistě, že vás váš protějšek svými slovy zraní. Možná ne z vlastní vůle.

Zástupci znamení zvěrokruhu, o kterých bude řeč v tomto článku, trpí toxickými lidmi méně než ostatní, protože se umí rozloučit s těmi, s nimiž nechtějí komunikovat během jednoho dne.

Beran

Zástupci ohnivého znamení jsou v návalu emocí schopni "ukončit" vztahy i s těmi nejbližšími. To obvykle končí tím, že se Beran uklidní a postupně se vše vrátí do normálu. Pokud však někdo udělá něco, co neodpovídá jeho představě o tom, co je správné a co ne, může se s ním Beran snadno navždy rozloučit.

Blíženci

Poměrně proměnlivé znamení, jehož představitelé milují společnost jiných lidí, komunikaci a nové známosti. V případě Blíženců je důležité obklopit se lidmi, se kterými se cítí co nejlépe, a ti, kteří toto kritérium nesplňují, okamžitě odejdou.

Panna

Zástupci tohoto znamení mají velmi cennou vlastnost, která mnohým chybí. Panny si vždy včas uvědomí, že vztahy, ať už milostné, přátelské nebo pracovní, jim přestávají dávat to, co by měly. Když vztah přestane fungovat, Panna ho ukončí a nebude si namlouvat, že je vše v pořádku.

Střelec

Střelec jako představitel ohnivého živlu má obrovský energetický potenciál a neustále se snaží učit a zkoušet nové věci. To platí i pro osobní vztahy - potřebují kolem sebe nové tváře, úzký okruh stejných přátel po celá léta - to není nejvyšší sen Střelců. Možná si nevšimnou a úplně zapomenou na některého ze svých přátel, když jejich pozornost upoutá někdo jiný.

Vodnář

Zástupci tohoto znamení mají klidnou povahu a málokdy přeruší kontakty pod vlivem emocí. Nebudou však pokračovat ve vztahu, který je poškozuje nebo v nich nevyvolává emoce. Pokud je vztah nenapravitelný, Vodnář se rozhodne správně, i když je to těžké.

Hlavní foto: google.com