Tvrdohlavost obecně není negativní povahový rys. Samozřejmě s mírou. Když je totiž člověk vždy a všude tvrdohlavý, začínají potíže.

Lidé ve znameních zvěrokruhu Berana a Býka jsou tvrdohlaví jako osel. Kozorozi jsou také nejtvrdohlavější. To ví každý. Existují však i lidé z jiných znamení zvěrokruhu, kteří jsou také tvrdohlaví a v některých případech mohou výše zmíněné dokonce předčit, ale málokdo o tom ví. A i když o tom někdo ví, nevěnuje tomu velkou pozornost.

Přesto se zástupci těchto znamení zvěrokruhu stále věnují své práci.

Pokud vás však zajímá, o čem v tomto článku píšeme, určitě si ho přečtěte až do konce.

Obecně se má za to, že Blíženci se nevyznačují tvrdohlavostí. Někteří říkají, že jsou pevní, ale ne tvrdohlaví. To však vůbec není pravda. Když jsou Blíženci o něčem stoprocentně přesvědčeni a navíc už mají v hlavě nějaká osobní rozhodnutí, nikdo je nepřesvědčí.

Dalším problémem je, že Blíženci mohou zdánlivě souhlasit s určitým tvrzením a přikyvovat hlavou. Ale tento čin pro ně nic neznamená, protože představitelé tohoto znamení zvěrokruhu budou stále dělat to, co si myslí. A v žádném případě je nelze přesvědčit o opaku.

A pokud budou Blíženci přistižena při něčem jiném, mohou se tvářit překvapeně. Něco jako: "Aha, a kdo to udělal?" Ale nejzajímavější je, že ostatní jim obvykle věří. A pak to všechno začne znovu.

Lidé ve znamení Raka jsou zřejmě nejtvrdohlavější. Zároveň je však situace s jejich chováním poněkud složitější. Na druhou stranu je spolupráce s nimi mnohem snazší.

Rakové totiž nesnášejí marnivost, cení si stability a předvídatelnosti. To neznamená, že by měli být považováni za prosté konzervativce. Měli bychom si uvědomit, že Raci nemají rádi drastické změny a raději se pro každou změnu rozhodnou vědomě, než aby něco udělali náhodou.

To kromě jiného znamená, že Raci mohou být velmi tvrdohlaví a budou se držet svého přesvědčení až do konce, i když si toho nikdo nevšimne.

Ale v případech, kdy má Rak pravdu a sám tomu dokonale rozumí, pak o tom bude mluvit nahlas. Je pravda, že než začne nahlas mluvit o svém přesvědčení, určitě se pokusí vše vyřešit v klidu a míru.

Panna je vzor člověka, kterého provází tichá a nenápadná tvrdohlavost. To se stává zejména tehdy, když lidé z tohoto znamení zvěrokruhu věří tomu, co dělají. Faktem je, že představitelé tohoto znamení neradi dokazují všem okolo, že mají pravdu, i když jsou o tom od začátku stoprocentně přesvědčeni.

Panny dělají všechno samy, z ničeho se nevysvětlují a nesnaží se nikoho přesvědčit o svém názoru. Když se jich někdo zeptá, obvykle řeknou, že je vše v pořádku, i když to není tak, jak tvrdí.

Zástupci tohoto znamení zvěrokruhu jsou velmi chytří, a proto se řídí jednou jednoduchou myšlenkou, a to přijmout fakt, že nemohou změnit svět. Alespoň prozatím...

Proto je pro ně snazší přijmout pravidla hry, než mlátit hlavou o zeď a snažit se něco změnit. Ale stále to pro ně nic neznamená. Obecně platí, že v případě potřeby dokáže Panna přesvědčit kohokoli. Pro člověka v tomto znamení je důležitý především přesný a konkrétní cíl.

Hlavní foto: lemurov.net