Oxford Urban Dictionary uvádí následující definici: "Sapiosexuál je člověk, který si vybírá partnery podle jejich intelektu a považuje vyspělou inteligenci za sexuálně nejpřitažlivější vlastnost." A skutečně, mnoho lidí považuje intelekt, spíše než fyzický vzhled, za hlavní položku v sexuálních preferencích! Sapiosexualita je patrná zejména u lidí v těchto pěti znameních zvěrokruhu.

Panna

Na první pohled se zdá, že Panny dávají přednost lidem s atraktivním zevnějškem. Ve skutečnosti však oceňují přítomnost lidí s pokročilou inteligencí. Abyste si se zástupci tohoto znamení zvěrokruhu vybudovali dlouhodobý vztah, musíte být důkladně a všestranně vzdělanou osobou. Panny se rády učí něčemu novému, nikdy nezanedbávají příležitosti k sebezdokonalování, a tak mají radost jen z těch lidí, kteří jim slouží jako inspirace k neustálému zlepšování. Panny potřebují partnera, který je motivuje k činům, nejen se mile usmívá.

Blíženci

Zatímco muži tohoto znamení zvěrokruhu si mohou libovat v dobrém vzhledu, ženy Blíženci budou nejčastěji věnovat pozornost úrovni inteligence potenciálního partnera. Blíženci ráda mluví o... o všem! Dokážou hodiny diskutovat o novém účesu sousedky ze třetího patra a pak celé dny zkoušet přijít na kloub tajemstvím světa. Na druhou stranu by jejich partner měl být nejen schopen vést konverzaci na odpovídající úrovni, ale měl by se také snažit najít odpovědi na mnoho otázek, které zaznívají z úst zvídavých Blíženců.

Kozoroh

Kozorozi si vybírají partnery spíše podle intelektu než podle fyzických vlastností a vzhledu. A to je fakt! Racionalita a logika jsou pilíře, na kterých je založena existence lidí tohoto znamení zvěrokruhu. Takže prostě nedokážou "vypnout mozek" a zamilovat se do osoby, která vypadá hezky.

Vodnář

Vodnáři se učí celý život a neustále hledají znalosti, proto je mezi představiteli tohoto znamení zvěrokruhu tolik géniů. Za zmínku stojí Galileo, Charles Darwin, Dmitrij Mendělejev nebo Lewis Carroll.

Protože jsou lidé tohoto znamení zvěrokruhu velmi inteligentní, snáze se sblíží s někým na stejné intelektuální úrovni. V opačném případě si Vodnář raději najde někoho lepšího, kdo se mu vyrovná po intelektuální stránce.

Štír

Štíři často dbají na vnější image svého partnera. To je pravda. Pokud však uvažují o navázání dlouhodobého vztahu, natož o manželství, nikdy si nevybírají životního partnera, který je sice fyzicky přitažlivý, ale zůstává prázdný. V případě nízké intelektuální úrovně potenciálního partnera bude Štír velmi zklamán. Protože je schopen se k člověku dlouhodobě vázat pouze tehdy, pokud si nejprve vytvoří úspěšný vztah (nejen sexuální, ale především psychologický). Proto lidé v tomto znamení zvěrokruhu hledají partnery s vysokou emoční inteligencí.

Hlavní foto: ellegirl.ru