Všichni lidé jsou do určité míry manipulátoři. Každý z nás to určitě alespoň jednou v životě zažil. Nicméně astrologický kruh má také své manipulátory. Jsou mazaní, chytří, ale zároveň okouzlující! Každý má však své výhody a nevýhody.

Mnoho lidí říká, že manipulace je špatná. S tím lze částečně souhlasit. Některé formy manipulace mohou poškodit pověst a zničit vztahy. Nemluvě o agresivnějších formách akce. Dvojí hra, podezírání, lži - to vše může zanechat stopy. Jak na manipulátora samotného, tak na jeho oběť.

Ne všechny formy manipulace jsou však špatné. Někdy je to jediná možnost, jak oslovit druhé. Pomocí takového psychologického působení můžete dokonce pomáhat lidem! Například, abyste někomu zvýšili sebevědomí. Dosáhnout smysluplného cíle. Pomáhat v obtížné situaci nebo usmiřovat. Darovat květiny po hádce, přijmout dárek po traumatu, vyplakat se nad negativními emocemi..... I to jsou různé formy manipulace. Ne všechny jsou tedy nebezpečné!

Jaká tři znamení zvěrokruhu umí manipulovat? Podívejme se na to.

Štír je mazaný stratég

Štír je zaslouženě na prvním místě, pokud jde o manipulaci. Tato osoba je od přírody manipulátor. Celá bytost o tom jen křičí! Rád vyhrožuje a upřímně řečeno to nepovažuje za nic špatného. V podstatě se jedná o malou moc, která je člověku v tomto znamení dána. Proč energie? Protože jeho manipulace jsou tak zákeřné, že je nelze ignorovat!

Nemyslete si však, že manipulace člověka ve znamení Štíra je negativní. Ani trochu. Faktem je, že Štíři mají zvídavou a citlivou mysl. Navíc si vše berou k srdci. Někdy je jejich manipulace voláním o pomoc. Nebo způsob, jak ovlivnit osobu, která nerozumí přímému sdělení.

Štíři jsou velmi dobří ve sdělování informací. Mají vynikající paměť, a to jak sluchovou, tak vizuální. Buďte proto opatrní. Veškeré informace, které dostanete, vám mohou ublížit! Štíři umí skvěle rozpoznat lidské slabiny a dokonale je ovládnout. Důležité detaily jim okamžitě zůstanou v hlavě. To jim pomáhá nejen kontrolovat situaci, ale také chránit své blízké a přátele.

Přátelství se Štírem je v zájmu všech ostatních znamení. Takový člověk je rozený stratég a myslí dopředu. Všechny jeho manipulace souvisejí s dosažením cílů. Proto se mu nestavte do cesty. Je lepší s ním najít společnou řeč. Štír jako přítel je to nejlepší, co vás může v životě potkat.

Rak je urážlivý miláček

Na první pohled jsou Raci mírné a nevinné ovečky. Často je však vlk v rouše beránčím! To vše proto, že Rakové mají neuvěřitelné manipulativní schopnosti. Nemluvě o tom, že toto znamení zvěrokruhu je považováno za domácké, rodinné a chápavé.

Pokud jde o psychologické ovlivňování druhých, jsou Raci velmi obratní. Navenek mohou být klidní, mírní a starostliví, ale uvnitř se mohou rozzlobit. Možná právě v době klidu Rak přemýšlí, jak vás vyvést z rovnováhy nebo přimět k nějakému činu.

Hlavní zbraní manipulativního Raka je zášť. Může se jednat o vážnou zášť, kdy se rozbíjí nádobí, hádají se, křičí. Nebo to může být tichá, dokonce nepostřehnutelná zášť. Ale ani jedno nelze jednoduše ignorovat! I to je zásluha tohoto znamení zvěrokruhu. Rak se bude urážet, dokud ho nepochopíte a neuděláte to, co má na mysli.

Zvláštní oblastí v životě manipulativního Raka je láska. Pokud vycítí, že se vzdalujete, začne vás morálně ovlivňovat. Udělá vše pro to, aby si vás udržel. A tady už přicházejí ke slovu další manipulace, závažnější než pouhá zášť.

Blíženci jsou okouzlující kouzelník

Tento žebříček právem uzavírají lidé ve znamení Blíženců. Jejich manipulace odráží jejich přirozenou dualitu. Jakmile vás toto znamení zastihne, nemáte čas si to uvědomit! Dá se říct, že je to posedlost.

Blíženci dokážou lidi oklamat lichotkami, aby je přiměli k poslušnosti. Mají takové akce smysl? Většinou ne. Blíženci prostě milují, když vědí, že jim někdo naslouchá a poslouchá je. Tyto záměry však nejsou vůbec špatné. Blíženci prostě milují pozornost a snaží se ji získat ze všech sil. Dokonce i s pomocí manipulace.

Hlavní charakteristikou manipulativních Blíženců je naprostá důvěra. Lidem z tohoto znamení je opravdu těžké nevěřit! Jejich kouzlo okouzlí každého.

Viděli jsme, že manipulace není vždy nebezpečná. Někdy je to jen další příležitost, jak upoutat něčí pozornost. Ale některých lidí je třeba se bát! Můžete také jednoduše předvídat jejich manipulativní metody a chránit se. Není to tak složité.

Hlavní foto: google.com