Na světě je dost pokryteckých a obojetných lidí, kteří jsou velmi zkušení v klamání druhých. Důvody, proč lidé skrývají svou pravou identitu nebo své skutečné zájmy, mohou mít nejrůznější příčiny, od banálního strachu až po touhu manipulovat s ostatními. Znamení zvěrokruhu může být dobrým ukazatelem toho, jak důvěryhodný člověk je. Přinejmenším těchto pět znamení si získalo dobrou pověst těch nejčestnějších a nejpřímějších.

Rak

Rakové se řídí svým velmi přísným morálním kodexem: nesnášejí podvody a neodpouštějí lži. Lidé v tomto znamení jsou od přírody nesmírně empatičtí a otevření, což znamená, že každý Rak chápe, jak destruktivní je lež, a snaží se jí ze všech sil vyhnout. Rakové jsou velkorysí, starostliví a milující lidé, kteří se vždy snaží pomáhat lidem, kteří jsou součástí jejich života. Raky by nikdy nenapadlo zradit své blízké nebo skrývat svou pravou identitu.

Lev

Lvi jsou velmi nedůvěřiví k neupřímným lidem, především kvůli své extrovertní povaze a touze být středem pozornosti. Lvi jsou otevřené osobnosti a neskrývají své emoce, takže nikdy nepochopí, proč se lidé přetvařují a podvádějí a skrývají své skutečné cíle. Lvi berou nedostatek upřímnosti jako osobní urážku a reagují hněvem a vztekem, pokud mají podezření, že jim někdo lže.

Štír

Štíři jsou chodící detektory lži. Lidé v tomto znamení cítí lež na dálku a všemožně se vyhýbají kontaktu s nepoctivými lidmi. Typický Štír považuje podvod za projev slabosti, a proto člověka, který projevil svou slabost a nejistotu, bez váhání a pochybností opustí. Štíři jsou velmi loajální a nikdy nezneužívají ostatní tím, že by s nimi manipulovali, aby dosáhli svých cílů. Pokud Štír narazí na střet zájmů, pokusí se ho vyřešit a mluvit otevřeně a přímo.

Vodnář

Vodnáři jsou trpěliví a chápaví lidé, kteří vidí obě strany stejné situace. Vodnář se bude přirozeně snažit lež pochopit a odpustit, a pokud to bude možné, dá viníkovi příležitost, aby se ospravedlnil. Pokud však viník selže a zůstane neupřímný, taková osoba přestane pro Vodnáře existovat. Toto znamení zvěrokruhu si nesmírně cení poctivosti a lež považuje za odpornou vlastnost, takže zradu netoleruje.

Ryby

Je to další znamení, které je křišťálově čisté a raději mluví nahlas, i když to pro ostatní zní trochu zraňujícím způsobem. Ryby svůj názor nezmění, a proto jsou někdy považovány za příliš přímočaré, ba dokonce netaktní a hrubé lidi. Zástupci tohoto znamení neumějí skrývat, co v sobě cítí, a mohou "vybuchnout" emocemi. Ačkoli jsou Ryby za to kritizovány, pravdou je, že jsou naprosto otevřené a upřímné ve všem, co říkají.

Hlavní foto: lavender.land