Tato znamení zvěrokruhu jsou častěji zklamaná než spokojená s jakýmkoli výsledkem. A jsou nuceni si svou nespokojenost vybíjet na druhých.

Pojďme zjistit, o kom je řeč!

Náročný král

Jedno z nejspolečenskějších znamení zvěrokruhu má mnoho úderných povahových rysů. Protože Lev chce být vždy vůdcem, odrazuje ho sebemenší úspěch jeho konkurentů. Ve chvílích neúspěchu se z něj stává strašný bručoun, který je pro ostatní nesnesitelný. Jeho žárlivost je zaměřena na vítěze, úspěšnější přátele. Takový člověk je dokonce schopen sáhnout k drobným podlostem, aby získal zpět ztracené pozice.

Lev v depresivní náladě je dost nepříjemný. Představitel znamení bez výčitek svědomí přenáší negativní emoce na ostatní. Partner musí neustále udržovat zdání, že je král na vrcholu. I když je to dočasně jinak. V opačném případě stížnosti této arogantní kočky zničí jejich vztah.

Uzavření idealisté

Panny mohou odradit pouhé maličkosti. Jakékoli neúspěchy je deprimují. To platí zejména v oblasti osobních vztahů, kde jsou ovlivněny morální hodnoty. Pannu je snadné si znepřátelit. Stačí říct něco upřímně urážlivého. Pak se představitelé tohoto znamení na dlouhou dobu zavřou do místnosti s nápisem "nerušit". Budou donekonečna analyzovat konfliktní situaci, hledat důvody, proč k ní došlo. Pocit viny je může pohltit. Panny snadno onemocní kvůli nervovému zhroucení.

A navíc mají tito lidé rigidní představu o tom, co je správné a co ne. Proto mají Panny tendenci kritizovat sebemenší odchylku od normy. Obránci čistoty a spravedlnosti se vrhají na idylické pachatele. Svou nespokojenost vyjadřují ostře a hněvivě.

Žlučník

Nejnespokojenější z nespokojených. Štíří snaha o maximální výsledky je vzrušující i děsivá zároveň. Není možné neustále dosahovat ideálního výsledku, ale představitelé znamení neumějí žít jinak. Usilují o transcendentální cíle, kladou sobě i svému okolí vysoké nároky. Veškeré své úsilí věnují vývoji. Život však ne vždy odměňuje pracovité a odvážné. V takových chvílích se Scorpions vyloženě rozzuří. Jejich podráždění na celý svět se začne rozlévat jedovatými slovy. Bylo to, jako by v nich praskl žlučník a během minuty se staly agresivními. Štíři nechtějí slyšet žádné útěchy ani výmluvy: potřebují jen vítězství, jen to nejlepší.

V případě neúspěchu nebudou ušetřeni ani blízcí, kteří zinscenují obrovský skandál pro celé okolí. Škorpióni by nikdy neměli dosáhnout svého.

Moralizátor

Z cílevědomých Kozorohů se často stávají ufňukaní nudní lidé. V takových chvílích se jejich pesimismus šíří na ostatní jako infekce. Aby se Kozorozi vyrovnali se svým vrozeným pesimismem, musí být neustále v pohybu. K vlastním úspěchům jsou sebekritičtí, úspěchy druhých hodnotí mírněji. Neustále si myslí, že je život míjí. Nespokojenost znamení se projevuje nadměrnými požadavky. Typická situace pro Kozorohy nastává, když manažeři šikanují své podřízené.

Většina zástupců signatářů navíc dává přednost odpovědnosti pouze za sebe. Ignorují rady a doporučení druhých lidí a jen zřídkakdy pouštějí cizí lidi do svého osobního života. Kozoroh má poměrně skromný okruh přátel, kteří jsou již dlouho zvyklí na jeho stížnosti. Lidé se prostě smířili s jeho věčnou nespokojeností, protože jeho kladné vlastnosti stále převažují. Stěžování si Kozoroha navíc nikomu neškodí. Například v případě Štíra je vše mnohem složitější.

Hlavní foto: volkovysk.by