Určitě jste se ve svém životě setkali s člověkem, který manipuluje s ostatními lidmi. A to i v případě blízkých přátel na úrovni dobrých vztahů. Většina z nás je také manipulativní, aniž by si to uvědomovala. Všichni máme manipulativní stránku, někteří z nás ji odhalují ve větší či menší míře.

Někdy je manipulace nutná, abychom "přežili", ale pokud s druhými manipulujeme příliš, je to i trochu nepříjemné. Některá znamení zvěrokruhu jsou manipulativnější než jiná. Schopnost manipulace závisí na situaci. Kdo je z astrologického hlediska zkušený manipulátor?

Štír (23. října - 21. listopadu)

Ačkoli se Štír jeví jako velmi vynalézavý, je také nedůvěřivý a tajemný. Například byl vaším nejlepším přítelem po celou dobu školní docházky, a pak najednou najde důvod, proč vám nevěřit. Tajně se začne stýkat s jinými lidmi a vás ani nenapadne, že vedle něj je nový nejlepší kamarád.

Štíři jsou velmi žárliví, když vidí, že nejste nad věcí. Budou předstírat, že je vše v pořádku, a pak vás obviní. Jsou to skvělí vůdci, protože umí velmi dobře přesvědčovat. Je to dáno také tím, že dobře rozumí lidem. Štíři jsou experti na manipulaci a velmi dobře to vědí.

Rak (21. června - 22. července)

Raci mají hlubokou intuici, což může být samozřejmě požehnáním. V některých případech se však může stát vaší nejhorší noční můrou. Rak je velmi vynalézavý a obviní vás ze "zločinů", které se nikdy nestaly.

Rakové jsou náchylní k manipulaci, protože vědí, jak vytvořit prostředí, aby získali to, co chtějí. Někdy předstírají, že dostanou, co chtějí. Mohou snadno manipulovat s lidmi i proto, že dokáží předvídat chování lynčovaných osob.

Blíženci (21. května - 20. června)

Blíženci jsou opravdu přemýšliví a také velmi nerozhodní. Proto svou nerozhodnost maskují zdánlivě jistými rozhodnutími. Ale když se otočíte, pravděpodobně vás budou za vaše rozhodnutí nenávidět a začnou s vámi manipulovat.

Jsou to lidé dvou tváří a vždy budou nosit masku, která nejlépe vyhovuje jejich okolí. Díky své přizpůsobivosti mohou přesvědčit kohokoli, komu komunita důvěřuje. Jejich manipulace jsou většinou jen slova, nikoli skutečné nebezpečí. Potřebují zanechat stopu v myslích ostatních, a proto se snaží najít jakýkoli způsob, jak toho dosáhnout.

Ryby (19. února - 20. března)

Ryby jsou známé svou intuicí, což platí zejména v oblasti vztahů. Mají jasnou představu o tom, co ostatní potřebují. Často mohou chtít převzít odpovědnost za to, co dělají ostatní.

V důsledku toho mohou Ryby snadno ovládat nebo manipulovat svého partnera, aby dělal to, co si myslí, že je nejlepší, a jen málokdy to odpovídá jejich potřebám. Ryby mohou na sobě pracovat tím, že dovolí svému partnerovi otevřeně mluvit o svých potřebách a pocitech.

Lev (23. července - 22. srpna)

Stejně jako Blíženci i Lev dokáže pomocí slov změnit situaci kolem sebe. Když se cítí ohrožen nebo nejistý, může se stát agresivním a dosáhnout svých cílů využitím slabostí druhých.

Když však Lev vstoupí do vztahu, možná se bude muset naučit vytvořit prostor pro potřeby svého partnera. Lev je naštěstí štědrý a laskavý.

Hlavní foto: google.com