Beran

Mezi Berany je mnoho umělců, protože představitelé tohoto znamení jsou rádi středem pozornosti, rádi předvádějí své schopnosti a talent a vůbec se nebojí jeviště. Potlesk je pro Berany tím nejlepším povzbuzením, veškerá jejich mimořádná energie směřuje k dosažení úspěchu. Nedokážou sedět na místě, vždy je láká dobrodružství. Beran by rád poznal všechny profese a kde, když ne v kině, je to nejsnadnější.

Nejznámější herci ve znamení Berana: Jean-Paul Belmondo, Marlon Brando, Omar Sharif, Simone Signoret, Claudia Cardinale, Fanny Ardant, Christopher Lambert a další.

Blíženci

Jsou to aktivní a pohybliví lidé, takže je mezi nimi mnoho sportovců. Blíženci jsou schopna trénovat ve dne i v noci, jejich energie neubývá ani při velké zátěži. Pro někoho jsou vítězství a tituly pobídkou k vyniknutí ve sportu a Blíženci navíc milují samotný tréninkový proces, který jim umožňuje být stále v dobré kondici. Pro Blížence je snadné omezit stravu, protože jsou zřídkakdy labužníci a dávají přednost lehké, zdravé stravě.

Mezi slavné sportovce tohoto znamení patří: Elena Isinbajevová, Anatolij Karpov, Michel Platini, Stefi Graf, Rafael Nadal.

Rak

Je to velmi emotivní znamení, ale všechny jeho pocity jsou skryté před zraky cizích lidí. Rakům je těžké porozumět, bojí se nepochopení a odmítnutí, ale když píší, je to vždy dojemné a upřímné. Možná právě dar psaní umožňuje tomuto znamení zachovat si duševní klid, protože vše, co je tak obtížné sdělit druhému člověku tváří v tvář, lze vyjádřit na papíře.

Nejznámějšími vážnými spisovateli jsou Rakové, zde je jich celá konstelace: Marcel Proust, Franz Kafka, Ernest Hemingway, Antoine de Saint-Exupery, George Orwell, Hermann Hesse, Dan Brown.

Lev

Lvům vládne Slunce, které dává světlo a život, a proto se tito lidé cítí jako střed vesmíru. Lev miluje obdiv a chválu, ale zároveň mu nikdo nedokáže dát najevo, že je skutečně cenný a důležitý. Řízení, zmírňování konfliktů, budování vztahů - to vše je výsadou tohoto znamení. Proto jsou levové především politici a podnikatelé. Toto znamení vytváří impéria z ničeho, dokazuje svou výjimečnost lidem kolem sebe, dosahuje vrcholů moci lépe než všichni ostatní.

Mezi Lvy vynikají následující: Bill Clinton, Rádžív Gándhí, Mata Harry, Henry Ford, George Soros.

Střelec

Lidé tohoto znamení, stejně jako všichni představitelé ohně, rádi drží kontrolu ve svých rukou. Střelci se však zároveň vyznačují láskou k filozofii a mentorování, snadno se vyjadřují v umění. To vše vede k tomu, že oblíbenou profesí tohoto znamení je filmová a divadelní režie. K natočení filmu je třeba uvést do pohybu obrovský mechanismus: vysvětlit hercům, jak mají hrát, koordinovat způsob natáčení s kameramany, vyvíjet kostýmy a kulisy společně s výtvarníky atd. Režiséři ve znamení Střelce to umí skvěle.

Nejznámější z nich: Steven Spielberg, Woody Allen, Terence Malik, Jean-Luc Godard, Ridley Scott, Emir Kusturica.

Vodnář

Nejtalentovanější znamení. Především mezi Vodnáři jsou géniové, ale také obrovské množství duševně nevyrovnaných lidí, protože jsou to dvě strany jedné mince. Předpokládá se, že představitelé tohoto znamení žijí v budoucnosti a čerpají odtud své myšlenky. Proto jsou Vodnáři často vynálezci a vědci, kteří přijdou s něčím, co převrátí všechny představy o vesmíru naruby. Vodnáři vždy porušují pravidla, neuznávají žádné autority, odvážně přicházejí s novými nápady a dokazují svůj potenciál.

Nejvýznamnějšími vědci v tomto znamení jsou proto Thomas Edison, Galileo Galilei, Charles Darwin, Sergej Kapica, Dmitrij Mendělejev, Francis Bacon atd.

Hlavní foto: chtoikak.ru