O roztocích, nálevech a odvarech proti mšicím bylo napsáno mnoho, ale jen málo o tom, jak škůdce z listů odstranit. A právě tímto náročným procesem začíná boj o záchranu rostliny. V tomto materiálu chci hovořit o metodě, kterou jsem objevil doslova loni v létě. Doufám, že to bude pro někoho užitečné.

Jednoduchý způsob odstranění mšic

V jednu chvíli jsem byl tak unavený z ruční práce, že jsem prostě vzal hadici, přitiskl prst na konec a začal mšice smývat silným proudem vody. Výsledek nebyl špatný, ale nebyl pohodlný a silný proud vody poškodil mladé větvičky. Pro zlepšení metody jsem si koupil speciální trysku s možností regulace síly a typu tlaku.

Proto jsem dospěl k závěru, že nejúčinnějším způsobem odstranění mšic je následující. Položte list se škůdcem na dlaň shora dolů (tam, kde je mšice) a vypořádejte se s mšicemi tímto způsobem. Je mnohem výhodnější, když má hrot možnost dočasně zablokovat průtok vody. To znamená, že funguje na principu rozprašovače - voda teče pouze tehdy, když jej stisknete.

Mimochodem, existuje malý trik. Bude fungovat pouze tehdy, pokud použijete správnou trysku. Pokud je voda z kohoutku velmi studená, vytáhnu celou hadici na slunné, vyhřívané místo a nechám ji ohřát. Protože je voda dodávána v malých množstvích s přerušovanou úpravou, má čas se trochu ohřát. Ne moc, ale vždycky je to něco.

Hlavní foto: google.com