Mnoho lidí je líných. Je to pro ně přirozený stav a nemají v úmyslu se z něj vymanit, i když chápou, že ve svém životě mohou udělat hodně. Astrologové tvrdí, že zástupci některých znamení zvěrokruhu jsou zřejmě stvořeni speciálně k tomu, aby nic nedělali. Kromě toho si neustále stěžují, že je k nim svět nespravedlivý a že ostatním všechno dobré padá z nebe.

Třetí místo mezi lenochy zaujímají zástupci znamení Blíženců. Nejraději poslouchají hudbu, surfují po internetu a sociálních sítích. Přesto se neustále inspirují nějakou myšlenkou, ale většinou zůstávají ve fázi slov, nikoli činů.

Každý večer sní o tom, že jejich další den bude naplněn užitečnými aktivitami, komunikací a realizací plánů. Ale ráno to všechno zmizí, vytrvalost "vyschne" a vytrvalost vůbec nepřijde na pomoc. S největší pravděpodobností by neměli příliš plánovat, aby toho stihli více a nenechali se rozptylovat.

Blíženci mají spoustu znalostí a dovedností: díky své mimořádné inteligenci jim něco zůstává v hlavě, ale většinou to nepoužívají. Blíženci mají zpravidla "nemilovanou" práci, která je neuspokojuje, a po večerech se vracejí do virtuální reality a sledují životy úspěšných lidí.

Na druhém místě v žebříčku zoufalých lenochů je Vodnář. Vodnáři budou mít štěstí, pokud najdou svou niku a povolání odpovídající jejich zájmům, jinak budou jen ležet na gauči a nic nedělat. Ideální prací pro Vodnáře je práce s internetovými zdroji v týmu stejně smýšlejících lidí - v tomto odvětví nemají sobě rovného a mohou dosáhnout úžasných výsledků.

Zástupce tohoto znamení zvěrokruhu však můžeme snadno označit za lenochy, kteří žijí ve světě snů a ignorují realitu. Mohou pracovat mnoho let v nemilované práci za mrzký peníz a neudělat nic pro to, aby si zvýšili příjem nebo změnili povolání. V mnoha ohledech je to nuda v práci, která ubíjí jejich aktivitu a mění je v lenochy.

V čele tohoto žebříčku jsou Ryby. Kvůli své tajemnosti a houpání v oblacích často nedokážou určit své životní postavení. Jsou velmi sentimentální, emocionální a smyslní - tyto vlastnosti jim v reálném světě velmi překážejí. Ryby v sobě velmi často nenalézají vlastnosti vůdce či vůdkyně.

Je pro ně snazší uzavřít se do ulity a "nevyčnívat" ze svého okolí. Ryby nikdy nepožádají o zvýšení platu nebo změnu jiných pracovních podmínek. Ryby se často snaží najít práci na cizí účet a neobtěžují se nudnou prací. Mezi rybami se často vyskytují alkoholici, gambleři a narkomani.

Hlavní foto: google.com