Úzkost je v menší či větší míře vlastní téměř každému člověku. Každý má čas od času pocit zvýšené úzkosti, nevysvětlitelné předtuchy blížícího se nebezpečí.

V rozumných mezích je to dokonce užitečné, protože to pomáhá udržovat bdělost. Pro některé lidi se však přílišná podezřívavost stává skutečným problémem, který jim může otrávit život.

Je samozřejmě těžké radovat se ze života, když je celý svět jednou neustálou hrozbou, když každý, koho potkáte, je zločinec a nevinné zakašlání se zdá být příznakem smrtelné nemoci.

Podezřívavý člověk žije v neustálém strachu a intenzivním očekávání problémů.

Myslím, že každý bude souhlasit s tvrzením, že nedůvěra nemůže být vrozená. Tento rys se zpravidla objevuje u člověka pod vlivem traumatických událostí v jeho životě.

Astrologové však mají na toto téma vlastní názor. Jsou si jisti, že čtyři znamení zvěrokruhu se vyznačují zvýšenou podezřívavostí.

Raka lze jistě považovat za jeden z nejpodezřelejších. Nemají sobě rovné ve schopnosti dramatizovat nejobyčejnější události a od základu aranžovat tragédie.

Zástupci tohoto znamení pečlivě analyzují každé slovo, které jim bylo řečeno, a mají tendenci hledat skrytý podtext, který ponižuje jejich důstojnost i tam, kde žádná není.

V povaze Raků se podezřívavost snoubí s extrémním odporem, což komunikaci s nimi činí obzvlášť obtížnou. Uražený Rak se může na dlouhou dobu uzavřít do sebe, odmítnout vše napravit a nedat pachateli příležitost k vysvětlení.

Představitelé tohoto znamení se snaží provinilce náležitě potrápit, než mu udělí odpuštění. I poté si však Raci uchovávají vzpomínky na své minulé křivdy a mohou je vyvolat v nejneočekávanějším okamžiku.

Podezřívavé Panny nikomu nevěří. Dobře vědí, že se v každé situaci mohou spolehnout jen sami na sebe.

Pokud se na chvíli uvolníte a ztratíte ostražitost, očekávejte potíže. Představitelé tohoto znamení si vše předem plánují, snaží se předvídat všechny možné scénáře, jak se věci budou vyvíjet, a velmi se obávají, pokud jejich plány ztroskotají.

Sklon k hypochondrii je dalším projevem podezřívavosti Panny. Toto znamení zvěrokruhu je mimořádně citlivé na svůj zdravotní stav.

Pravidelné návštěvy lékaře jim nestačí.

Zástupci tohoto znamení studují odbornou literaturu, vyhledávají na internetu, studují příznaky různých onemocnění, z nichž většinu později najdou u sebe.

Podezřívavost vlastní Vahám je zdrojem problému typického pro zástupce tohoto znamení - katastrofální nerozhodnosti.

Bojí se, že udělají chybu, a tak se vrhají z jedné možnosti na druhou, aniž by se odvážili zůstat u jedné. Kvůli přílišným pochybnostem Váhy často ztrácejí slibné příležitosti a prohrávají s jistějšími konkurenty.

Podezřívaví zástupci tohoto znamení si myslí, že jsou neustále v centru pozornosti a budou vypadat hloupě, pokud se něco pokazí.

Ve snaze zalíbit se druhým se lidé ve znamení Vah často chovají zcela jinak, než by si přáli. Představitelé tohoto znamení mohou šlápnout na krk svým vlastním touhám, aby se zalíbili lidem, s nimiž ve skutečnosti nemají nic společného.

U vytrvalého a odhodlaného Býka je těžké podezřívat ho z plachosti. Přesto zástupci tohoto znamení často trpí podezíravostí hraničící s paranoiou. To se projevuje jejich extrémní nedůvěrou.

Býk se často chová k lidem s předsudky a podezírá je z nekalých úmyslů, což neprospívá navazování vřelých vztahů.

Z tohoto důvodu mohou mít zástupci tohoto znamení problémy v srdečních záležitostech, protože je pro ně obtížné důvěřovat člověku a nechat ho přiblížit se k sobě.

Hlavní foto: google.com