Někdy i divoká zvířata potřebují lidskou pomoc. Stejně jako v tomto příběhu, který se stal v přímořské zemi.

Zdravotník z jedné vesnice klidně spal ve svém domě, když náhle uslyšel ve spánku nějaké zvuky. Venku byla zima a za oknem ležel sníh, takže tomu ani nepřikládal žádný význam.

Muž bezpečně usnul, ale brzy se probudil a šel na toaletu. Proto bylo nutné vyjít ven, ale když jsem zatlačil na dveře, zjistil jsem, že se neotevřou. A to nepřekvapilo záchranáře, který musel po sněhové bouři opakovaně vyhrabávat vchod z domu.

Podíval se z okna, ale rozhodl se zjistit, co brání otevření dveří. A tady na něj čekalo překvapení. Hned vedle dveří leželo obrovské zvíře.

Zájem vystřídal strach, ale nebylo kam ustoupit. Zvlášť když už ten tvor stál tváří v tvář muži. Ukázalo se, že zvíře je tygr, a když se k němu přiblížilo, náhle se zastavilo a naklonilo hlavu.

Zvíře mělo na krku obrovskou ránu, která byla zřejmě způsobena kovovou smyčkou. To je práce čínských pytláků, kteří tygry v pohraniční oblasti neustále loví.

Záchranář bez váhání pomohl tygrovi vyprostit se ze smyčky a ránu mu omyl. Zvíře bylo v jeho péči několik dní a pak zmizelo.

Zdroj: youtube.com

O týden později si jeden muž všiml velké mrtvoly jelena na prahu svého domu. Takto tygr poděkoval svému zachránci.

Hlavní foto: storyfox.ru