Šest znamení zvěrokruhu je astrology považováno za nejnadanější - pro některé tento aspekt skutečně hraničí s genialitou. Pokud se tedy v okruhu vašich přátel objeví nejchytřejší člověk, zeptejte se, kdo je podle horoskopu - vysvětlí to mnoho aspektů jeho chování.

Vodnář

Vodnáři jsou schopni neustále analyzovat všechny informace, které se k nim dostanou, a zvláštním způsobem filtrovat užitečné informace. Mají schopnost udržet si problémové situace v určitém odstupu, aby je nic nerozptylovalo od hledání správného řešení.

Vodnáři se projevují jako vyrovnaní a vyrovnaní lidé, kteří se zajímají o inovativní nápady. Kromě toho mají široké obzory, jsou schopni vidět všechny druhy myšlenek a zabývat se všemi druhy pojmů.

Vodnáři velmi často hledají alternativní řešení problémů a nesnadno přijímají požadavky zavedeného řádu. Je pro ně příliš obtížné věřit čemukoli, pokud o tom nejsou osobně přesvědčeni.

Zástupce: Wolfgang Amadeus Mozart.

Panna

Zástupci tohoto znamení projevují mimořádný zájem o poznání široké škály vědeckých směrů. Panny se navíc zajímají i o věci, které většinu lidí absolutně nezajímají - navíc je často přehlížejí nebo je považují za samozřejmé a banální.

Pokud se nenajde správné řešení problému nebo správné vysvětlení, dokáže Panna přijít s vlastní odpovědí, která je logická. Rádi řeší zdánlivě neřešitelné problémy a snadno opraví, co je rozbité.

Panny neustále přemýšlejí a jsou v tvůrčím procesu - věci, názory, rozhodnutí. Téměř nic není nad schopnosti pravé Panny. Dalším znakem geniality je to, že Panna vždy vytváří velké množství otázek a vytrvá, dokud nenajde správnou odpověď.

Zástupce: Michael Jackson.

Blíženci

Stačí se zaposlouchat do slov představitele Blíženců a uvidíte, že jsou skvělá. Jsou to nejrychlejší myslitelé v celém zvěrokruhu, jejich myšlenky jsou ostré jako břitva.

Blíženci si vytvořila vlastní přístup k získávání a výběru informací, které nutně potřebují. Kromě toho mají vyvinutý smysl pro humor, což je další znak geniality. Inteligentní lidé mají nejen vyšší IQ, ale jsou také mnohem kreativnější než ostatní.

Zástupce: Bénazír Bhuttová, první žena v čele vlády islámského státu (Pákistán)

Štír

Je téměř nemožné, aby byl Štír oklamán nebo zmanipulován, protože toto znamení je jedním z psychicky nejstabilnějších znamení zvěrokruhu, obdařené neuvěřitelnou inteligencí a přecitlivělostí.

Štíři mají důvod důvěřovat své intuici, která je nikdy nezklame a pomáhá jim v obtížných situacích. Díky svému šestému smyslu získávají velmi důležité informace a dokáží je využít tak, aby jim byly užitečné.

Štíři si často všímají informací, které jiná znamení zvěrokruhu nejsou schopna rozpoznat. Štíra neoblafnete, protože díky svému intelektu okamžitě rozpozná falešné úmysly a s velkou pravděpodobností se rozhodne pomstít.

Zástupce: Pablo Picasso

Ryby

Charakteristickým rysem Ryb je vysoká úroveň inteligence, harmonicky spojená s bystrou tvůrčí nohou, ale to je také významná nevýhoda: někdy se Ryby dostanou do pasti, kterou jim nastraží jejich vlastní představivost. Ve skutečnosti vytvářejí spoustu nápadů a jsou do nich příliš ponořeni - takže nevyhnutelně dochází ke ztrátě obvyklého úsudku o skutečném stavu věcí.

Ryby jsou velmi citlivé na očekávání druhých lidí a dokážou dokonce pochopit, co si druzí lidé myslí nebo co cítí. Jsou obdařeni emoční inteligencí a důvěřují svým pocitům, protože jim říkají pravdu. Ryby opravdu chtějí být dobrými lidmi.

Zástupce: Elizabeth Taylor

Kozoroh

Kozorozi mají metodické, přesné a dobře organizované myšlení, které je vede ke správným rozhodnutím. Většinou se snaží krotit vlastní impulzivitu - když je napadne zajímavý nápad, nejednají okamžitě. Kozorozi naopak vyčkávají, zvažují nápad z různých úhlů a hledají alternativy, dokud si nejsou jisti, že to, co se chystají udělat, je správné. Rádi vidí širší souvislosti a nezabředávají do detailů.

Kozorozi dostali do vínku vysokou inteligenci a dobrou zprávou je, že ji rádi využívají pro dobrou věc. Jsou to věční studenti - nikdy se nepřestanou učit, ať už se musí učit od kohokoli - od akademiků nebo od života. Tento přístup je naprosto geniální. Kozorozi se učí po celý život, sbírají informace z různých zdrojů a z jejich různých částí vytvářejí jednotný obraz.

Dalším jejich charakteristickým rysem je schopnost analyzovat případné chyby (vlastní i cizí) a snažit se je neopakovat.

Zástupce: Anthony Hopkins

Hlavní foto: volkovysk.by