Říká se, že moudrost přichází s věkem. Ale je tomu skutečně tak a co si o tom myslí astrologové? Pojďme to zjistit.

První pozice

První místo mezi nejmoudřejšími znameními zvěrokruhu obsadil Štír. Jeho duše je stará od dětství a ze všech věkových skupin nachází největší pochopení u zástupců starší generace, a to i v mládí. Často se mu zdá, že už všechno viděl a zná, i když se mu nějaká událost nebo příhoda stane poprvé. Tento stav je něco mezi déjà vu, intuicí a dlouhodobou depresí. Pocit, že žije mnohem déle, než ve skutečnosti žije, ho neopouští a trápí ho po celý život. Štír chápe a cítí mnohem více, než by chtěl. Truchlí nad zdrcující předvídatelností zdánlivě neočekávaného a nepředvídatelného. Boj se Štírem je také obtížný a nesmyslný, protože si často myslí, že už sám sebe porazil nebo ztratil už dávno, možná ani ne v tomto životě.

Druhá pozice

Kozoroh se umístil na druhém místě mezi nejmoudřejšími znameními zvěrokruhu. Jeho moudrost je méně mystická a více zemitá než moudrost Štíra. Ať se děje cokoli, Kozoroh je především materialista. A pokud hmotný svět vyžaduje vědomou moudrost, Kozoroh nenechá na holičkách sebe ani ty, kteří mu věří nebo na něj spoléhají. A musím říct, že život a lidé kolem něj od Kozoroha moudrost vyžadují poměrně často, ale přece jen ne tak často, jako ji vyžaduje on sám od sebe. V průběhu let se moudrost Kozoroha proměňuje - někdy v osud, někdy v lásku, někdy (kdo by si pomyslel, že se to Kozorohovi stane, ale možná je to pravá moudrost) v dětskou lásku k sobě samému a k životu v celé jeho tajemné rozmanitosti..... Kozoroh je moudrý, dospívá brzy, mnohem dříve než jeho vrstevníci začíná chápat, co mu život může nabídnout a jak toho dosáhnout. A když si ostatní teprve začínají něco uvědomovat a dospívat, on už má za sebou nějaké životní zkušenosti, těžkosti i vítězství, a může se právem považovat za moudrého člověka.

Pozice tři

Na třetím místě v žebříčku nejmoudřejších znamení zvěrokruhu se umístila důstojná Panna. To, že je Panna moudrá a inteligentní, není hned jasné, nikdy nedává najevo své zdroje a svou skutečnou sílu, raději se s půvabnou moudrostí drží střední cesty přijaté v dané společnosti a týmu. Je řádně vychovaná a ví, jak se chovat ve společnosti, v níž se pohybuje. Panna je člověk, se kterým se přátelí každý, a jen málokdo ví, s kým se vlastně přátelí. Panna má jen velmi málo nepřátel; jako nikdo jiný umí s lidmi bez námahy najít společnou řeč. Kromě toho je Panna trpělivá a dobře ví, jaký je rozdíl mezi utrpením a trápením. Její mysl dokáže s matematickou přesností vypočítat všechny výhody a nevýhody každé konkrétní situace nebo osoby.

Hlavní foto: google.com