Pokud je káva studená, neohřívejte ji, nebude už chutná. Stejné je to s lidmi.

S přibývajícím věkem jsme moudřejší a měníme svůj postoj k lidem kolem nás. Někdy nastane situace, kdy je třeba přerušit přátelské vazby, abyste zlepšili svůj vlastní život. A to by měla být vaše vědomá volba!

Pokud vám někdo ublížil, brání vám v růstu nebo má toxické chování či vliv, je to pravděpodobně to nejrozumnější, co můžete ve svém životě udělat. Ne vždy je to však tak jednoduché. A ne všem lidem se to podaří, což je často způsobeno jejich znamením zvěrokruhu. Někteří to zvládnou bez výčitek. Jiní trochu váhají, protože staré vazby jim mohou být svým způsobem blízké, a další se k takovému kroku prostě bojí odhodlat.

Rozchod s někým nemusí nutně znamenat bezcitnost, krutost nebo hroší kůži. To jednoduše znamená, že ve svém životě nepotřebujete toxické lidi, kteří způsobují jen spoušť. Kterých pět znamení zvěrokruhu to umí dokonale?

Beran

Beran se nedrží něčeho, co je v jeho životě zbytečné a nadbytečné. Pokud jste mu nebo jí těžce ublížili, nebo ještě hůře, zradili jste ho nebo ji, pro lidi ve znamení Berana už fakticky neexistujete. Toto znamení neztratí ani vteřinu, aby zjistilo vaše důvody, motivy nebo zvážilo, zda vám dá další šanci. Při prvním větším přehlédnutí jste navždy odříznuti od Berana. A to je pro lidi v tomto znamení to nejlepší východisko.

Býk

Na rozdíl od Berana si Býci dají záležet na tom, jak se bude váš vztah a přátelství s nimi vyvíjet. Ale jakmile to nebude přijato ve váš prospěch, Býk nebude váhat a udělá to s lehkostí. Jednoduše zmizí z vašeho života, aniž by se ohlédl, a přestane vás sledovat na všech sociálních sítích.

Lev

Lev má tendenci odstraňovat lidi ze svého života, ale ne proto, že by ho někdo urazil, ale protože obvykle dává přednost tomu, aby byl sám sebou. Navíc Lev nechce svým jednáním nikomu ublížit. Toto znamení je rádo první, a proto vytrvale stoupá na vrchol. A pokud se kvůli tomuto summitu bude muset Leo vzdát některých lidí ve svém životě, nebude o své volbě příliš přemýšlet.

Štír

V otázkách přátelství je Štír velmi vybíravý a má jen velmi málo přátel. Raději se drží v úzkém kruhu lidí, kterým může důvěřovat. Pokud vás tedy Štír odstranil ze svého života, museli jste mu opravdu udělat něco velmi špatného. Když se to stane, Štír neváhá, ale takové situace nemá rád a snaží se jim předcházet.

Vodnář

Vodnář je společenské, ale svérázné znamení a v přátelských vztazích se často nudí. Lidí, kteří nesdílejí jeho názory a neberou ho příliš vážně, se bude snažit rychle zbavit a bude ho považovat za výstřední osobu. Ne, Vodnář není hrubý. Toto znamení prostě nevidí smysl v tom, aby si udržovalo někoho blízkého jako přítele, pokud nemá pocit, že mu takový člověk skutečně rozumí.

Hlavní foto: all4soul.com