Všímavost je jedním z nejnepříjemnějších povahových rysů. Obvykle se objeví zcela nečekaně.

V extrémních případech se lidé s touto vlastností řídí tím, že pomsta je pokrm, který nejlépe chutná, když je studený. Pak se jejich přítomnost stává opravdu nebezpečnou.

Pomstychtivost se ve větší či menší míře projevuje u každého člověka. Někteří lidé si tuto nepříjemnou vlastnost plně připouštějí a snaží se jí všemožně zbavit, zatímco jiní si nikdy nepřipouštějí, že si dokonale pamatují všechna zranění a chyby druhých.

Míra, do jaké člověk odpustí trestný čin, který mu byl spáchán, závisí především na charakteru, který je zase ovlivněn postavením hvězd v době narození.

Astrologové tvrdí, že Štíři, Býci a Berani jsou nejvíce pomstychtiví.

Je lepší Štíra nerozčilovat. Zničí každého, kdo se postaví proti jeho vůli. Pokud se zdá, že zástupci tohoto znamení nevypadají příliš děsivě, je to jen zdání.

Štíři nikdy nezapomenou na člověka, který je urazil. Při každé příležitosti nepřítele bodnou.

Ne nadarmo se tomuto znamení říká Štír. Lidé narození v této konstelaci jsou skutečně schopni otrávit život pachatele.

Štíři mají jedinečnou vroucí energii. Kromě toho je toto znamení velmi nervózní. Tato výbušná směs mu umožňuje zaměřit svou negativitu na osobu, která padla.

Představitelé tohoto znamení nesnášejí lži a lháře, takže v konfliktu s nimi byste neměli předstírat, že se nic nestalo. Jediným východiskem je pokusit se střízlivě zhodnotit situaci a zahájit dialog, aby bylo dosaženo společného řešení, kompromisu.

To však bude velmi obtížné, protože uražený Štír není příliš ochotný mluvit a vypadá jako neizolovaný drát. Pokud necháte situaci, aby se vyvíjela sama od sebe, reakce Štíra bude ještě větší.

Beran se může také mstít. Jen to dělají mnohem sofistikovanějším způsobem než Štíři. Lidé narození v prvním znamení zvěrokruhu nejsou příliš podráždění, ale k nepřátelům jsou nemilosrdní.

Beran dokáže vytvořit situaci, kdy si nikdo nemůže myslet, že je do ní zapleten. Berani sami budou ve chvíli pomsty klidně sedět a smát se.

Je těžké podezírat Berana, že se urazil a živí svůj hněv. Bude se mile usmívat a mluvit, jako by se nic nestalo, jako obvykle bude jiskřit svým jiskřivým humorem.

Nejlepší bude, když si svou vinu hned přiznáte a Beranovi se omluvíte. Tato možnost je mnohem lepší než se později dostat do velmi obtížné situace.

Beran má velké srdce. Nebude se mstít osobě, která se mu veřejně omluvila.

V opačném případě si Beran nejenom vytvoří plán pomsty, ale také navždy ztratí důvěru v danou osobu.

Býk je méně pomstychtivý než ostatní znamení na tomto seznamu, ale také nesnese zášť. Pokud ho někdo nějakým způsobem rozčílí, Býk na to nedokáže zapomenout.

Pokaždé si Býk v duchu přehraje nepříjemnou situaci, která vztah zkazila.

Komunikace se obvykle časem vytrácí. Tehdy se Býk začíná cítit sebejistěji.

Existují také výjimky, kdy jsou zástupci tohoto znamení připraveni zabít své viníky. Například újma způsobená jejich rodině.

Pokud se však Býci ne vždy postaví za sebe, urážet své blízké se jim rozhodně nevyplatí, protože rodina je tou nejdůležitější hodnotou, která může v životě Býka existovat.

Hlavní foto: google.com