Z některých znamení zvěrokruhu vyzařuje ve vlnách vzrušení nebo nadměrná energie, zatímco jiná působí uklidňujícím dojmem, protože jsou přirozeně klidná. O této vlastnosti znamení zvěrokruhu se vyplatí vědět, zejména pokud plánujete děti: koneckonců, každý asi chce, aby dítě bylo klidné. Jaká jsou nejklidnější znamení zvěrokruhu?

Beran

Beran, jehož živlem je oheň a jehož vládnoucí planetou je Mars, pojmenovaný po starořímském bohu ohně, prostě nemůže být klidným znamením zvěrokruhu. V Beranu vřou emoce, pochybnosti a rozpory a jen zřídkakdy se nachází ve stavu klidu a uklidnění. Beran je také zcela imunní vůči radám typu "musíš zpomalit, uvolnit se, nechat to být". Toto znamení zvěrokruhu je vždy v dobré kondici a nabité energií, která je klíčem k jeho růstu a pohybu vpřed.

Býk

Býk by se bezpochyby vyšplhal na vrchol žebříčku nejklidnějších znamení zvěrokruhu. Je aktivní, pracovitý, ale řídí se pravidlem "Čím tišeji půjdeš, tím dál dojdeš", přesto si nedělá starosti s maličkostmi a obecně se snaží neplýtvat emocemi, proto z něj vyzařuje klid, vyrovnanost a na ostatní působí terapeuticky. Nejklidnější děti podle znamení zvěrokruhu jsou narozené ve znamení Býka. V dětství jsou soustředění, vždy si najdou nějakou činnost, neradi se účastní lumpáren a nerozčilují se.

Blíženci

Přirozeně neklidní Blíženci se musí cvičit v soustředění a doslova se naučit být klidní v každodenním životě i v konfliktních situacích. A daří se jim to. Jestliže ve dvaceti letech Blíženci způsobují rozruch všude, kam přijdou, po třicítce se klidnější lidé hledají jen těžko. To platí zejména pro silnější pohlaví. Blíženci mohou být považováni za nejklidnější mužské znamení zvěrokruhu, ale jen blíže ke čtyřicítce.

Rak

Na první pohled je Rak klidným znamením zvěrokruhu. Ve skutečnosti jsou Raci velmi neklidní.

Rak je jediné znamení zvěrokruhu, kterému vládne Měsíc, a proto jsou tito lidé klidní a zahledění do sebe. Rakové jsou však klidní jen navenek: jsou přemýšliví, mlčenliví a dokážou reagovat na dění s odstupem, ale pro představitele tohoto znamení je nesmírně obtížné udržet si vnitřní klid. Lidé s rakovinou jsou náchylní k úzkostným stavům a dokonce k záchvatům paniky, ale přesto vždy najdou ta správná slova, aby ostatní uklidnili.

Lev

Lev zaujímá prostřední místo v žebříčku nejklidnějších znamení zvěrokruhu. Lev usiluje o klid a rovnováhu a nikdy nedělá rozruch. Lev se snaží ležet, vyhřívat se na slunci, aby se ho nikdo nedotkl, natož aby ho rozrušil. Lvi prostě nesnášejí paniku a příliš vzrušené lidi ve svém okolí. Lidé v tomto znamení se sami snaží vyzařovat klid.

Panna

Panna je nejklidnějším znamením zvěrokruhu mezi ženami. Jsou dobře uzemnění, nedělají si starosti s maličkostmi a nevyvolávají konfliktní situace. Klid Panny je však velmi choulostivá záležitost. Jsou dostatečně vnímaví a empatičtí, aby převzali úzkost druhých a předali ji dál. Děti ve znamení Panny jsou také poměrně klidné, ale dobrodružné, takže je určitě zaujme nějaký příběh alespoň jako pozorovatele.

Váhy

Váhy dovedně vyvažují klid a emocionalitu, roztržitost a aktivitu. Toto znamení zvěrokruhu je obtížné rozrušit, spíše vás nakazí svým filozofickým přístupem k dění. Váhy dávají přednost vyrovnanému životu, často dodržují rituály, milují klidný rodinný život a svou zvědavost a zájem o okolní svět plně realizují ve své práci.

Váhy se jen těžko nechají strhnout hněvem, a proto jim zaslouženě náleží titul "nejklidnější znamení zvěrokruhu".

Štír

Další chráněnec planety Mars, Štír, je klidný, jen když spí. Po zbytek času na válečné stezce může o míru jen snít. Štíři vždy reagují na události velmi prudce, zamilovávají se, jako by to bylo naposledy, hádají se tak bravurně, že po pachateli nezůstane ani nejmenší stopa, a vůbec žijí naplno. Štíra může zklidnit pouze jeho partner, samozřejmě pokud je vybrán ten správný pár.

Střelec

Střelec by se nikdy nevyšplhal na vrchol nejklidnějších znamení zvěrokruhu a ani to nemá zapotřebí. Střelec je perpetuum mobile, nemůže se uklidnit, protože v téže vteřině ztratí smysl života. Střelci se často dopouštějí neuvážených činů, provokují ostatní ke konfliktům a nedokážou se uklidnit, pokud se rozčílí. Lidé v tomto znamení se neumějí vzdát.

Kozoroh

Kozorozi, jejichž živlem je Země, stojí pevně na nohou a působí na ostatní sebejistě a klidně. Kozoroh není náchylný k roztěkanosti nebo úzkostnému chování: sbírá energii pro velké věci. Toto znamení zvěrokruhu vždy pečlivě počítá své síly, takže si nemůže dovolit neplánovaně reagovat, jinak se debet a kredit nevyrovnají. Zároveň mají Kozorozi velmi bouřlivý vnitřní život a jsou velmi citliví na vnější svět ve všech jeho projevech.

Vodnář

Člověk, u kterého rozhodně nenajdete klid, je Vodnář. O Vodnářích se říká, že předběhli svou dobu, a je to pravda. Ve srovnání s ostatními znameními zvěrokruhu se zdá, že Vodnáři žijí dvojnásobnou rychlostí, někdy jsou nervózní, vznětliví, reaktivní a citliví. Klidný a vyrovnaný život je Vodnářům odporný a většinou si nedokážou představit, co to znamená být klidným člověkem. Baterie tohoto znamení se vybíjí pouze tehdy, když se ocitnou v malém městě nebo mají příliš mnoho každodenních problémů, ale tento stav se u Vodnáře již podobá depresi.

Ryby

Ryby jsou jedním z nejklidnějších znamení zvěrokruhu. Tito lidé jsou mnohem více ponořeni do svého vnitřního života než do života vnějšího, takže se čas od času potřebují schovat: přemýšlet, být sami se sebou a distancovat se. Ryby mohou být v samém epicentru konfliktu, když všichni kolem nich křičí a mlátí talíři, ale je jim to jedno: jsou tak zaměstnány svým vnitřním světem a žádné hádky je nezajímají.

Hlavní foto: cosmo.ru